Bitcoin, la un pas de a deveni monedă oficială de plată. Prima țară din lume care vrea să adopte decizia

Bitcoin, la un pas de a deveni monedă oficială de plată. Prima țară din lume care vrea să adopte decizia

Criptomoneda Bitcoin este aproape de a înregistra cea mai mare performanță a sa. Aceasta e pe cale să fie adoptată ca monedă oficială în statul american El Salvador, scrie Playtech. Proiectul de lege urmează a fi trimis săptămâna viitoare.

El Salvador ar putea deveni în curând prima națiune suverană din lume care a adoptat bitcoin ca mijloc legal de plată, a anunțat președintele salvadoreian Nayib Bukele.

„Săptămâna viitoare voi trimite Congresului un proiect de lege care va face din bitcoin un curs legal în El Salvador. Pe termen scurt, acest lucru va genera locuri de muncă și va contribui la includerea financiară a mii în afara economiei formale”, a spus el într-un videoclip difuzat la conferința Bitcoin 2021 de la Miami.

Publicitate

Oficialii de acolo colaborează cu aplicația digitală de plăți Strike pentru a realiza logistica și a construi infrastructura financiară necesară pentru a sprijini tehnologia bitcoin, potrivit CEO-ului și fondatorului Strike, Jack Mallers, care a prezentat videoclipul lui Bukele la eveniment. Aplicația bazată pe blockchain facilitează tranzacțiile globale prin intermediul rețelei de fulgere bitcoin, un protocol de plată care accelerează tranzacțiile bitcoin prin mutarea acestora de pe blockchain, ceea ce reduce și comisioanele asociate.

Mallers, care a spus că a fost abordat de guvern pentru a contribui la elaborarea proiectului de lege, a caracterizat anunțul de sâmbătă drept „o lovitură auzită în jurul lumii pentru bitcoin”.

„Ceea ce transformă aici este că bitcoinul este atât cel mai mare activ de rezervă creat vreodată, cât și o rețea monetară superioară. Deținerea bitcoin oferă o modalitate de a proteja economiile în curs de dezvoltare de șocurile potențiale ale inflației valutare fiduciare”, a declarat el pentru participanții la conferință, potrivit unui comunicat de presă Strike.

ntr-o serie de tweets, Bukele a spus că bitcoinul ar putea da un impuls extrem de necesar economiei El Salvador, care se bazează în principal pe numerar și remitențe, sau pe bani trimiși acasă de la migranții din străinătate. În prezent, dolarul american este moneda oficială a națiunii.

Aproximativ 70% din populație nu are un cont bancar, a spus el, iar adoptarea bitcoinului ar îmbunătăți incluziunea financiară. El a menționat că criptomoneda ar putea facilita transferuri mai rapide pentru miliarde de dolari în remitențe care se revarsă în țară în fiecare an, eludând totodată taxele de la serviciile intermediare.

Remitențele reprezintă 23% la sută din produsul intern brut al națiunii și au atins un nivel record de aproape 6 miliarde de dolari pentru anul 2020, potrivit Associated Press.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal