Hai cu AGORA în turul complex care îți oferă la pachet priveliștea dealurilor împădurite și miracolul din adâncurile pământului: Ivancea și Brănești (FOTO)

Hai cu AGORA în turul complex care îți oferă la pachet priveliștea dealurilor împădurite și miracolul din adâncurile pământului: Ivancea și Brănești (FOTO)

Fie că îți place să pescuiești, adori natura și peisajele care îți taie respirația sau vrei să te odihnești servind un pahar de vin și savurând din bucatele gătite la rug, destinația Ivancea - Brănești este pentru tine! AGORA, împreună cu Teleportravel te invită într-un tur complex care îmbină perfect măreția dealurior împădurite cu misterul din subteran - din înălțimi spre adâncuri - Ivancea și Brănești. Acest traseu presupune o călătorie care va dura în jur de cinci ore, în care vei parcurge 46 de km.  

Din data de întâi iunie, împreună cu partenerii noștri, oferim tuturor abonaților noi AGORA câte un itinerar gratuit, la alegere, spre una dintre cele mai frumoase destinații turistice din țara noastră!

Publicitate

Teleportravel, afacerea care a apărut pe piața turistică în anul 2020 vine cu ofertele interesante, despre care am vorbit mai sus. Mai mult, recent, compania a decis să susțină AGORA, punând umărul la membership-ul pe care-l facem. Vino să fii unul dintre cei 240 de membri AGORA, ia-ți un abonament începând cu 48 de lei, astfel, poți să călătorești și să susții presa independentă.

Piscicola Ivancea

...

Vezi și: Descoperă poveștile ascunse în spatele destinațiilor turistice din capitală! Îți oferim un tur ce cuprinde opt locații din Chișinăul Vechi (FOTO)

Conacul Balioz

După ce a servit ca administrator la boerul Manuc-Bei, armeanul Carabet Arțilovici Balioz, a început să construiască această casă în anul 1852. Cladirea este construită în stil european vestic, cu elemente ale clasicismului rus. Pe teritoriul conacului au fost construite depozite, pivnițe, hambare, grajduri, moară, ghețar, atelier de fierărie, seră, caretă și turn de veghe în trei etaje.

Parcul Conacului este unul dintre cele mai vechi din Republica Moldova. Acesta a fost înființat cu circa 130 de ani în urmă. Acest loc atrage atenția prin aspectul său neobișnuit, asta pentru că acumularea topurilor de pini nu este tipică pentru Republica Moldova. Compoziția parcului include atât plantațiile cât și structuri arhitecturale minore - dealuri artificiale, și havuzuri.

...

Sursa foto: Diez.md

Ulterior, proprietatea a fost abandonată de către stăpîni, iar clădirea principală a fost utilizată în diferite scopuri. În timpul războiului, aceasta a adăpostit un spital militar. După ce administrarea locală a preluat clădirea, acolo a fost o spălătorie, mai apoi o bibliotecă și chiar un cămin.

Astăzi, pe teritoriul moșiei se află muzeul, care poate fi vizitat de toți doritorii.

Se spune că pe teritoriul din preajma Conacului Balioz se află cel mai vechi arbore din lume - copacul Ginkgo Biloba (Copacul fericirii).

...

Sursă foto: Teleportravel.md

Pivnițele Brănești și Complexul turistic „Epoca de piatră"

Vinăria Brănești este amenajată într-o veche mină de calcar, galeriile căreia se întind pe o distanță de 75 de km și sunt amplasate pe o suprafață de 75 de ha.

Locația se află la o adâncime de 60 metri, ceea ce favorizează păstrarea temperaturii constante de 12-14 grade pe parcursul întregului an și a umidității de 90-92%. Vinăria deține aproximativ 800 ha de viță de vie aflate într-o zonă de pădure, pe coasta Orheiului Vechi, dar și în satele Romanești și Tudora.

...

Sursa foto: Winetours Moldova

Complexul turistic „Epoca de piatră” al Vinăriei Brănești este unic, începând de la amplasarea geografică, cu designul galeriilor, formele cazelor și până la atmosfera de nedescris. Astfel, vizitatorii au posibiliateta de a vedea condițiile înn care trăiau oamenii în epoca de piatră, cu mici intervenții ale modernului.

Tot aici se construiește primul hotel subteran, iar oaspeții se pot desfăta cu bucate gătite la rug.

...

Sursă foto: Teleportravel.com

Traseul Ivancea și Brănești este unul dintre cele 16 pe care le vom propune, împreună cu Teleportavel, tuturor cititorilor care vor deveni abonați AGORA. Traseul conține:

* Un itinerar bine structurat, ce îți economisește timpul și te ajută să ajungi ușor la destinație

* Harta detaliată a atracțiilor turistice

* Acces la istorii și date interesante despre fiecare locație

* Legătura directă cu autorul itinerarului, în caz că vrei mai multe informații

* Alte locații și povești inedite

Vezi și: Începe vara străbătând Moldova: Susții presa liberă și primești gratuit itinerarul „Mica Elveție” și peisaje edenice. Iată ce poți vizita (FOTO)

Vara asta descoperă Moldova. Călătorește și în același timp fii la curent cu toate evenimentele importante din țară. Ia-ți un abonament la AGORA și începe o nouă aventură.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal