PDCM s-a lansat în campania electorală. Chicu: Putem crește cu 50% volumul economiei prin coborârea impozitelor și investiții în infrastructură

PDCM s-a lansat în campania electorală. Chicu: Putem crește cu 50% volumul economiei prin coborârea impozitelor și investiții în infrastructură

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei s-a lansat în campania electorală la 11 iunie. Liderul echipei, Ion Chicu, a ținut să sublinieze că pornește în lupta electorală cu oameni cu experiență în gestionarea lucrurilor în țară. Programul partidului prevede majorări de salarii, a 13 pensie în an sau programul Prima Casă replicat și în programul Primul Automobil. Iată ce le spune Chicu colegilor din alte partide.

Pentru evenimentul de lansare în campania electorală PDCM a ales să țină o conferință de presă la sediul partidului. Membrii forței politice s-au expus pe domeniile de competență și au menționat prioritățile partidului în acaz că ajung  să conducă țara.

„PDCM intră în această campanie electorală cu mesajul său onest și asumat. Împreună putem depăși orice. Moldova poate depăși dificultățile dacă aduce la cârma țării oamenii care știu, pot și vor să muncească pentru țara lor. Moldova poate depăși vremurile grele dacă readuce intelectualitatea în prim-planul vieții politice a țării. Avem potențialul necesar pentru a munci pentru țară”, a spus liderul partidului Ion Chicu.

Publicitate

Programul PDCM prevede creșteri cu 50% a volumului economiei prin coborârea impozitelor și investiții în infrastructură. Partidul promite să reducă impozitele pe salarii, să plaseze eurobonduri de 1 miliard de euro pentru finanțarea construcției drumurilor și a apeductelor, să „ia de pe umerii businessului mic grijile legate de contabilitate și relațiile cu organele de control”, să majoreze cu 70% salariul mediu în economie prin digitalizarea proceselor și dezvoltarea platformelor industriale lansate în 2020.

La fel, promit să subvenționeze crearea locurilor de muncă, să extindă programul Prima Casă și să-l replice și pentru Primul Automobil pentru familii cu copii. Totodată, programul partidului prevede majorarea salariilor pedagogilor și bugetarilor cu 70% prin reformarea administrației centrală și locală. La fel, forța politică prevede a 13-a pensie în an pentru cei cu pensia sub minimul de existență.

„Programul nostru este pentru țară, realist și fără alternativă. Nu există alternativă pentru a ne păstra statul decât să integrăm statul în spațiul european. Nu există alternativă pentru a ne păstra oamenii în țară  decât să construim drumuri și apeducte. Nu există alternativă pentru dezvoltare și trai decent decât să scădem impozitele și să mărim veniturile  oamenilor. Nu există alternativă pentru viitor decât să restabilim respectul față de pedagogi și medici. Nu există alternativă pentru dezvoltare decât să combatem corupția”, mai spune Chicu.

Cât pentru colegii din alte partide care vor lupta pentru locuri în Parlament, liderul PDCM i-a îndemnat să fie onești cu oamenii.

„Nu propuneți populisme. Respectați oamenii. Doar această atitudine are viitor politic”, a subliniat Chiciu.

AGORA menționează că PDCM este o forță politică apărută recent pe scena politică din R. Moldova. Mai exact, la sfârșit de martie, fostul prim-ministru Ion Chicu a anunțat că revine în politică și lansează Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

Din echipa sa fac parte fosta ministră a Sănătății Viorica Dumbrăveanu, fostul șef de la Economie Anatol Usatîi, directoarea ODIMM, Iulia Costin, secretara generală a Guvernului, Lilia Ianconi, precum alți șefi de direcții sau instituții guvernamentale, primari, directori de spitale.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal