Protest la CEC: „Ne vedem joi, la Curtea de Apel să continuăm manifestația” (UPDATE)

Protest la CEC: „Ne vedem joi, la Curtea de Apel să continuăm manifestația” (UPDATE)

Protestul în fața Comisiei Electorale Centrale, împotriva deciziei care stabilește numărul de secții de votare în străinătate, a continuat și astăzi. La sediul CEC au  venit zeci de manifestanți, membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului Democrația Acasă.

UPDATE 16:19 Protestul s-a încheiat. Membrul PAS, Sergiu Litvinenco, i-a chemat pe oameni să iasă din nou la proteste joi, la ora 10.00, la Curtea de Apel, acolo unde va avea loc ședința de judecată pe subiectul contestațiilor depuse de partide în privința deciziei CEC.

UPDATE ORA 15:38 „Noi o să contestăm la Curtea de Apel și o să epuizăm toate căile de a obține mai multe secții de vot”, a declarat liderul PAS, Igor Grosu, nemulțumit de decizia CEC.

Publicitate

Citește și: De la 139 la 146. CEC a majorat numărul secțiilor de votare ce urmează să fie amenajate pentru diasporă (LIVE TEXT)

„Diaspora votează” și „198”, scandează mulțimea adunată.

Ieri, 7 iunie, în fața sediului Comisiei Electorale Centrale a avut loc un protest organizat de Partidul Acțiune și Solidaritate. Manifestanții solicitau ca membrii CEC să-și revizuiască decizia și să majoreze numărul de secții de vot în diasporă. La acțiune s-au alăturat membrii și simpatizanții Partidului Platforma DA, AUR și PUN.

În aceeași zi, CEC a amânat luarea unei decizii privind numărul secțiilor de votare pentru diasporă pentru a doua zi.

AGORA amintește că la 7 iunie, Partidul Acțiune și Solidaritate a contestat la Curtea de Apel dezicia Comisiei Electorale Centrale de a fi constituite doar 139 de secții de votare în străinătate. Un anunț în acest sens a fost făcut public de către membrul PAS, Sergiu Litvinenco, pe o rețea de socializare.

Și Blocul electoral „Renato Usatîi” a contestat la Curtea de Apel dezicia Comisiei Electorale Centrale. Totodată, liderul Blocului a chemat populația la protest, luni, 7 iunie, în fața Curții de Apel Chișinău.

Menționăm că anterior PAS, PUN și PPDA au declarat că vor contesta decizia CEC. Și președinta țării, Maia Sandu a venit cu o reacție și a cerut CEC să își revadă decizia.

Se întâmplă după ce la 5 iunie curent, CEC a votat pentru constituirea a 139 de secții de votare în străinătate, asta deși proiectul inițial prevedea amenajarea a 162 de secții, iar propunerea PAS se ridica la 198.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal