Moldovenii pot călători în Spania cu certificatul de vaccinare. Documentul trebuie confirmat prealabil

Moldovenii pot călători în Spania cu certificatul de vaccinare. Documentul trebuie confirmat prealabil

Moldovenii cu pașaport biometric pot călători în Spania dacă dispun de un certificat de vaccinare, care atestă imunizarea completă contra COVID-19. Totuși, documentul trebuie să fie confirmat prealabil de autoritățile sanitare spaniole și trebuie să întrunească mai multe cerințe. Informațiile actualizate au fost prezentate de Ambasada Republicii Moldova în regatul Spaniei. 

Certificatul de vaccinare trebuie să întrunească mai multe condiții. Acesta trebuie să fie emis cu cel puțin 14 zile înainte și să ateste vaccinarea cu un ser autorizat de către Agenția Europeană pentru Medicamente (AEM) și, sau Organizația Mondială a Sănătății.

Documentul trebuie să fie în limba engleză, franceză, spaniolă sau germană și poate fi prezentat pe suport de hârtie sau în format electronic.

Publicitate

Dovada vaccinării trebuie să fie confirmată prealabil de autoritățile sanitare spaniole, prin generarea unui cod unic QR de sănătate urmare completării formularului privind starea de sănătate de pe spth.gob.es sau utilizând aplicația gratuită Spain Travel Health (SpTH). NB.

Codul unic QR digital sau pe suport hârtie trebui prezentat la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinație/punctele de control ale frontierei.

Copiii sub șase ani nu sunt obligați să prezinte certificat de vaccinare, test sau certificat de recuperare post-COVID-19.

Prin urmare, moldovenii care dispun de certificatul de vaccinare nu trebuie să prezinte un test PCR, antigen sau certificat de recuperare post-COVID-19.

Totodată, Spania menține excepțiile de intrare pentru mai multe categorii de cetățeni care provin dintr-un stat terț din afara UE, dacă dispun de test negativ PCR sau test negativ antigen emis în ultimele 48 ore, înainte de intrarea în Spania, dacă dispun de certificat de recuperare post-COVID-19 (acesta poate fi un document eliberat de un serviciu medical la 11 zile de la depistarea infectării cu COVID-19. Acest certificat este valabil timp de 180 zile).

Testul PCR, antigen sau recuperare post-COVID-19 urmează a fi prezentate în spaniolă, engleză, franceză sau germană pe suport de hârtie sau în format electronic. Dacă nu este posibil obținerea în aceste limbi, documentul justificativ trebuie să fie însoțit de o traducere în spaniolă, efectuată de un organism oficial.

Amintim că, din 1 iunie, cetățenii R. Moldova pot călători în Ungaria fără obligația izolării sau testării, dacă dețin un certificat național de vaccinare împotriva noului coronavirus. Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Ungariei au convenit recunoașterea reciprocă a certificatelor oficiale de imunizare anti-Covid-19, emise de către autoritățile competente din Republica Moldova și Ungaria.

Tot începând cu data de 1 iunie 2021, cetățenii Republicii Moldova care sunt deținători ai pașapoartelor biometrice pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei.

Și autoritățile din Ucraina au stabilit noi reguli de intrare în țară pentru cetățenii străini. Astfel, moldovenii pot ajunge în țara respectivă în baza rezultatelor unui test PCR laCOVID-19, testelor antigen, dar și certificatelor de vaccinare. Totuși, accesul este permis doar pentru certificatele cu serurile aprobate de Organizația Mondială a Sănătății.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal