Cea mai premiată vinărie din Republica Moldova și-a prezentat patru vinuri noi. Ce servim vara aceasta de la Fautor (VIDEO)

Cea mai premiată vinărie din Republica Moldova și-a prezentat patru vinuri noi. Ce servim vara aceasta de la Fautor (VIDEO)

Fautor este de 4 ani consecutiv cea mai premiată cramă din Republica Moldova. Vinăria a lansat patru vinuri absolut deosebite, roada anului 2020. Acestea au fost prezentate împreună cu alte vinuri Fautor, într-o degustație ghidată. Mai multe detalii, aflați din reportajul ce urmează.

„Vinurile sunt proaspete, lejere, foarte fresh, și am putea să le asociem iarăși cu timpul de afară, din cauza faptului că este, să spunem așa, o deschidere a sezonului. Toate vinurile de la această cramă au un stil aparte, au un shrift sau au o semnătură.” - Mihai Druță, sommelier

Publicitate

„În această seară suntem bucuroși să prezentăm oaspeților de aici în primul rând vinurile noastre albe și rose, lansate în primăvara anului acesta, printre care se enumeră Blanca și Vivienne – sunt 2 vinuri din gama Summer Edition.”

Ruxanda Lipcan, Director de Vânzări și Marketing Fautor Winery

Autor:

Fautor Winery este o cramă de familie care se axează pe producerea vinurilor Premium din soiuri autohtone și internaționale, dar și cupaje unice în lume.

...

„Eu sunt adeptul vinurilor mai puțin complicate. Feteasca Regală m-a impresionat foarte mult, am rămas foarte plăcut uimit de absolut tot: buchetul, aroma, absolut tot mi-a plăcut la acest soi, la acest vin. Și Felicitări și pentru rose-ul lor, pentru curajul pe care l-au avut. Este un vin foarte complicat pentru mine personal”, a spus un participant la degustație.

Vivienne Cuvée Rosé de la Fautor, roada 2020

Este un cupaj din trei soiuri franceze, unul spaniol și unul autohton. Acest vin este perfect pentru o seară de vară sau pentru un eveniment romantic.

„O adevărată simfonie din 5 soiuri. Aici se regăsesc soiuri cu tradiție în vinificație, cum ar fi soiurile franceze: Cabernet, Merlot, Syrah; avem și soiul Tempranillo, tocmai din Spania, care se cultivă în afara Spaniei doar în Moldova și doar la FAUTOR Winery și o fetească neagră. Un vin foarte apreciat, care deja a acumulat destui fani și sperăm să bucure în sezonul estival toți consumatorii. ” Marin Lavric, Șef Secție Vânzări și Marketing Piața Internă

Fautor se axează pe producerea vinurilor Premium, de o calitate înaltă. Vinăria deține 320 ha de viță de vie la sudul țării, în zona viti-vinicolă Valul lui Traian.

Blanca Cuvée de la Fautor, roada 2020

Vinul are la bază un soi deosebit și rar în țara noastră – Albariño. Este un vin lejer, cu note proaspete și arome savuroase.

„Acest vin s-ar asocia foarte bine cu mâncăruri ușoare, cu mâncăruri pe bază de carne de pește, cu mâncăruri pe bază de pui, la fel cu salatele ar merge foarte bine.” - Mihai Druță, sommelier

Fumé Blanc de la Fautor, roada 2018

Un vin alb complex, maturat timp de 6 luni în barique-uri noi, din stejar francez. Acest vin poate fi asociat perfect și cu bucate mai grase sau carne la grătar.

„Acest Fumé Blanc, maturat, pe care eu îl am în pahar, m-a impresionat cel mai mult, deoarece este un vin alb mult mai complex, maturat, care poate fi păstrat și în colecție. Eu îmi creez o colecție din vinuri autohtone și acest vin neapărat îl voi lua pentru colecție. Avem și o sugestie cu referire la aroma acestui vin chiar pe etichetă, este floare de maracuia, dar prezintă și note de maturare la butoi”, ne-a mărturisit o participantă la degustație.

„Fautor Winery este o cramă de familie ce și-a propus să creeze vinuri care inspiră și dăruie emoție. Încurajează un stil de viață frumos și de a privi vinul prin prisma artei.”

Ruxanda Lipcan, Director de Vânzări și Marketing Fautor Winery

Autor:

Vinurile Fautor pot fi găsite în magazinele și vinotecile din țară, dar și comandate în shop-urile online precum e invino.md.

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal