Corturile Pro Moldova, alături de cele ale concurenților electorali: „Lansăm campania de imunizare împotriva falsurilor”

Corturile Pro Moldova, alături de cele ale concurenților electorali: „Lansăm campania de imunizare împotriva falsurilor”

O campanie „de imunizare” împotriva falsurilor. Asta își propun membrii Pro Moldova, cei care au decis să nu participe la scrutinul parlamentar, dar care pornesc o campanie de colectare de semnături. Totul pentru o inițiativă legislativă care ce ar prevede o nouă cale de dizolvare a Legislativului.

„Noi, Pro Moldova, începând de azi lansăm campania de imunizare împotriva falsurilor și minciunilor electorale. Vrem să știți, ca pe 11 iulie să luați o decizie corectă. Vrem să luptăm împotriva la tot ce înseamnă falsuri electorale. Pe parcursul următoarelor patru săptămâni vom deconspira aceste falsuri, vă vom explica care dintre promisiuni sunt realiste și cele care rămân a fi promisiuni goale”, a spus în lansarea campaniei liderul Pro Moldova, Andrian Candu.

Membrii Pro Moldova menționează că, intenționează să colecteze semnături pentru o inițiativă legislativă de modificare a Constituției.

Publicitate

„Va fi o petiție publică ca legislația să fie modificată așa încât să fie penalizate autoritățile care nu garantează minimul de existență. Dacă pe parcursul a 6 luni, măcar un cetățean al R. Moldova nu obține venitul de 2.100 de lei, atunci Parlamentul să fie dizolvat din oficiu și de drept”, a precizat Candu.

Amintim că forța politică a anunțat că nu participă la alegerile parlamentare anticipate.

Precizăm că până acum,17 concurenți electorali deja au fost înregistrați de Comisia Electorală Centrală. Este vorba despre: Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acțiunii Comune ”Congresul Civic”, Blocul Electoral „Renato Usatîi”, Partidul Politic ”Șor”, Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa - Надежда”, Partidul Democrat, Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Unității Naționale, Partidul Politic „Democrația Acasă”, Partidul Legii şi Dreptăţii, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Partidul Politic „NOI” și Alianța pentru Unirea Românilor. Iar din 8 iunie și Partidului Politic „Puterea Oamenilor.

De asemenea, alte două dosare se află în proces de examinare la CEC și anume, dosarele depuse de: Partidul „Patrioţii Moldovei” și Partidul Regiunilor din Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal