Compania la care este angajat Gheorghe Cavcaliuc apare în lista firmelor offshore

Compania la care este angajat Gheorghe Cavcaliuc apare în lista firmelor offshore

Potrivit declarației depuse la CEC, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, deține funcția de șef al Departamentului de Securitate în cadrul companiei SA Komet Group. Această entitate apare în baza de date a site-ului offshoreleaks.icij.org, creată de Consorțiul internațional al jurnaliștilor de investigație. Reprezentanții PACE spun că această companie este una care respectă legea și că Gheorghe Cavcaliuc își declară veniturile, fără să ascundă ceva. 

Potrivit declarației de la CEC, în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2020, Gheorghe Cavcaliuc a ridicat un salariu de 198 de mii de dolari de la Komet Group SA. 

...

Publicitate

Anterior, în noiembrie 2019, Gheorghe Cavcliuc a declarat în cadrul unei emisiuni că la opt zile după plecarea sa de la IGP a fost sunat din partea câtorva companii care i-au propus oferte de muncă în domeniul securității. Peste câteva zile aceasta ar fi acceptat una dintre propuneri, declarând că activează în calitate de șef al departamentului securitate în cadrul unei companii petroliere internaționale. Gheorghe Cavcaliuc a mai menționat că are un salariu „practic de 20 de ori mai mare decât la poliție”.

Citește și: Și-au amintit de „Legea deoffshorizării” după un an

Solicitată pentru o reacție, reprezentanta PACE Victoria Kriukova a declarat că această companie este una care respectă legea și că Gheorghe Cavcaliuc și-a declarat veniturile fără să ascundă ceva. 

„Gheorghe Cavcaliuc lucrează într-o companie internațională, lucru care totdeauna l-a făcut public, inclusiv în exclusivitate a vorbit despre acest fapt redacției Dvs la data de 15.11.2019. Este o companie recunoscută, cu reputație, care respectă legea și nu există nicio pretenție legală față de ei. Faptul că întreprinderea e înregistrată în altă jurisdicție decât în Moldova - nu este o faptă ilegală”, a declarat Victoria Kriukova pentru AGORA.

...

Potrivit site-ului offshoreleaks.icij.org, Komet Group SA ar fi înregistrată pe Insulele Virgine Britanice și ar avea legături cu omul de afaceri Anatol Stati și compania Ascom. 

...

Denumirea companiei se regăsește și în documentele Panama Papers, care reprezintă 2,6 TB de date sau 11,5 milioane de documente care detaliază informații financiare pentru peste 214.488 de entități offshore, divulgate începând cu 3 aprilie 2016.

Citește și: INFOGRAFIC. Zonele Offshore povestite celor mici

Până a se implica în politică, Gheorghe Cavcaliuc a deținut, începând cu 2014, funcția de șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, asigurând interimatul funcției de șef al Inspectoratului General al Poliției, în perioada 2015-2016. Acesta și-a prezentat demisia la 15 iunie 2019.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal