Călătorește la nordul Moldovei, la hotarul dintre trecut și prezent (FOTO)

Călătorește la nordul Moldovei, la hotarul dintre trecut și prezent (FOTO)

O călătorie începe cu un prim pas și sfârșește cu multe amintiri imortalizate, de obicei, în fotografiile captate de cei curioși și inspirați. Fie că alegi o drumeție alături de cei mai buni prieteni sau un picnic cu familia, traseul pe care ți-l propunem astăzi poate fi caracterizat printr-un singur cuvânt: contrast. Doar aici vei avea ocazia să descoperi frumusețea naturală a defileurilor din raioanele Edineț și Briceni, după care vei putea savura din bucătăria franceză la restaurantul din Corjeuți. Despre ce locații este vorba și cum poți intra în posesia acestui itinerar, afli în articolul de mai jos.

Probabil că ești dornic de o drumeție în sânul naturii cu un popas la umbra unui copac sau cu ocazia de a face o baie rece în arșița soarelui. Dacă nu știi de unde să pornești, îți sugerăm noi un itinerar planificat cap-coadă. Totul asigurat de un ghid online pe care îl vei primi în smartphone-ul tău.

Teleportravel, afacerea care a apărut pe piața turistică în anul 2020 vine cu oferte interesante și oferă itinerare bine gândite și planificate pentru doritorii de a explora țara. Recent, compania a decis să susțină AGORA, punând umărul la membership-ul pe care-l facem. Vino să fii unul dintre cei 245 de membri AGORA, ia-ți un abonament începând cu 48 de lei, astfel, poți să călătorești și să susții presa independentă.

Publicitate

Traseul pe care ți-l prezentăm de această dată presupune o călătorie de aproximativ 4 ore, pe o distanță de 50 de km, în raioanele Edineț și Briceni. Vei avea oportunitatea să admiri toltre și peisaje mirifice care îți farmecă privirea.

Fiindcă diversitatea contează, plimbatul pe jos este o parte a acestui itinerar, asta pentru că anumite sectoare nu sunt accesibile pentru automobile. În plus, unele porțiuni ale traseului urcă la altitudini de până la 200 m.

Toltrele și defileul Trinca

Călătoria va începe pe jos în defileul Trinca, care poartă numele soției boierului Sturza, cel, căruia însuși domnitorul Ștefan cel Mare i-a dăruit satul din apropiere. Masivele de calcar recifal pe care le veți vedea aici, numite toltre, sunt unice în Europa! Defileul, format în urma acțiunii râului Draghiște asupra recifului de calcar are lungimea de aproximativ 500 de metri, o lățime de 250 de metri și adâncimea de 40 de metri.

...

Printre versanții defileului, vei găsi câteva grote, martore ale vremurilor de dinainte de civilizație, când aceste locuri serveau ca stațiuni ale vânătorilor preistorici neandhertali din epoca paleoliticului mediu, reprezentanți ai culturii musteriene (80 – 60 de mii de ani în urmă). Datorită acestui specific, vei avea ocazia să găsești în aceste grote urmele activității oamenilor de atunci. Este vorba de peste 400 de specimene care reprezintă resturile scheletice ale animalelor vânate.

Pe lângă acestea, vei avea ocazia să faci o plimbare și pe malurile râului Draghiște sau „Râul Dragostei”, așa cum este numit de sătenii din preajmă. Acesta este un afluent al râului Racovăț și are o lungime de peste 100 de km.

Satul Corjeuți și stânca Țiglău

O altă destinație a acestui sunt recifele Corjeuți, unde, pe un drum de țară, ai ocazia să faci un popas pe malul râului Lopatnic. Să știi că vei avea de parcurs un autentic drum de țară, însoțit de o câmpie verde, care este un loc de pășune pentru vitele oamenilor din sat.

Următoarea oprire este stânca Țiglău, considerată una dintre cele mai impunătoare stânci din țară, datorită dimensiunilor sale. Este un monument protejat de stat și reprezintă o filă de istorie, cunoscută cercetătorilor sub numele de „La Casca”.

Pe final, pentru a încheia cum se cuvine această drumeție, ai acces la o cină cu reducere la restaurantul „La Paris” din localitatea Corjeuți, localitatea care este cunoscută drept „Micul Paris” din nordul Moldovei, fiindcă majoritatea localnicilor de aici sunt plecați în Franța, dar nu uită să revină la baștină și să pună în aplicare ceea ce au învățat acolo.

...

Traseul ”Până pe cele mai înalte recife” este unul dintre cele 16 pe care le vom propune împreună cu Teleportavel tuturor cititorilor care vor deveni abonați AGORA. Cu acest traseu vei avea parte de:

* Reducere la restaurant cu o bucătărie franceză

* Un itinerar bine planificat

* O hartă detaliată

* Istorii și date interesante

* Suport de la autor

Cum mă ajută un itinerar?

Devenind membru AGORA, primești de la noi un email cu toate detaliile despre abonamentul ales de tine. Te vom ruga să alegi un itinerar din cele 16 pe care ți le vom propune, iar ulterior îți vom transmite un link ce îți va oferi acces gratuit la itinerarul favorit.

Odată accesat, linkul te va transfera în chatbot-ul de pe messenger unde TOGY, ghidul online care te va însoți în călătoria ta, îți va povesti despre traseul ales, specificând toate opririle și locurile interesante din Google Maps. Ghidul va veni cu sugestii despre cele mai potrivite locuri pentru popasuri și cele mai frumoase priveliști de admirat sau fotografiat.

Mai mult, TOGY va menține cu tine o conversație interactivă, îți va povesti lucruri interesante despre locație și ce mai poți vizita în zona respectivă.

Ești gata să petreci câteva ore pe înălțimile Moldovei? Nu rata momentul, ia-ți un abonament!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal