„Vă restituim contestația pentru a fi depusă la instanță”. CEC răspunde blocului PSRM-PCRM, privind sesizarea ce vizează PAS (DOC)

„Vă restituim contestația pentru a fi depusă la instanță”. CEC răspunde blocului PSRM-PCRM, privind sesizarea ce vizează PAS (DOC)

Comisia Electorală Centrală a restituit contestația Blocului electoral al comuniștilor și socialiștilor în privința Partidului Acțiune și Solidaritate despre care comunicau că ar fi folosit în campanie electorală imaginea președintei țării Maia Sandu. CEC afirmă că nu ține de competența sa examinarea celor menționate de PCRM-PSRM și recomandă adresarea directă în judecată.

„În urma examinării prealabile a contestației [...] s-a constat că examinarea acesteia nu ține de competența CEC. Vă restituim contestația pentru a fi depusă direct în istanță”, notează comisia în răspunsul adresat Blocului PCRM-PSRM, 

...

Publicitate

AGORA amintește că, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală, cerând instituției să aplice un avertisment Partidului Acțiune și Solidaritate pentru faptul că formațiunea a utilizat imaginea Maiei Sandu în buletinele electorale pe care le-a printat și împărțit alegătorilor.

în răspuns Partidul Acțiune și Solidaritatea a spus că va continua să promoveze programul propus de președinta țării, Maia Sandu, la început de mandat prezidențial. 

Menționăm că în total, 22 de formațiuni politice și doi candidați independenți și-au anunțat intenția de a participa la scrutinul electoral din data de 11 iulie, 2021. 17 concurenți electorali deja au fost înregistrați de Comisia Electorală Centrală. Este vorba despre: Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acţiunii Comune Congresul Civic, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Politic Şor, Partidul Acţiune şi Solidaritate, Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa - Надежда”, Partidul Democrat, Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Unităţii Naţionale, Partidul Politic „Democraţia Acasă”, Partidul Politic Noi, Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei, Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor, Partidul Verde Ecologist, Partidul Legii şi Dreptăţii și Partidul „Puterea Oamenilor”.

De asemenea, în proces de examinare la CEC se află alte șapte dosare, depuse de: Partidul Regiunilor din Moldova, Partidul „Patrioţii Moldovei”, Partidul Schimbării, Partidul Oamenilor Muncii, Partidul Politic Alternative și Sanse, dar și dosarele celor doi candidați independenți, Veaceslav Valico și Ion Stegărescu.

Alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura în R. Moldova la 11 iulie.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal