Călătorește, meșterește și împletește! Descoperă raionul Telenești, cunoaște tradițiile locale și panorama naturii (FOTO)

Călătorește, meșterește și împletește! Descoperă raionul Telenești, cunoaște tradițiile locale și panorama naturii (FOTO)

Tradițiile și obiceiurile populare în domeniul meșteșugăritului, din păcate, au luat calea uitării. Totuși, în țară au mai rămas câteva ateliere ale meșterilor și meșterițelor populare, care abia așteaptă să fie redescoperite. Probabil, ai înțeles deja că traseul despre care îți vom relata astăzi nu este doar despre plimbări și frumusețile naturii. De acesastă dată, îți deschidem oportunitatea de a participa la master class-uri, unde îți vei meșteri propria creație. 

Începând cu 1 iunie, la achiziționarea unui abonament AGORA, vei primi un itinerar gratuit, care îți va oferi șansa de a vedea Moldova cu alți ochi. Călătoriile organizate prin intermediul acestora, nu vor fi doar simple plimbări, întrucât vor fi însoțite de istorii și activități interesante și distractive.

Astfel, dacă vrei să experimentezi satisfacția de a-ți confecționa propria jucărie hand-made, de a împleti în lozie sau mărgele și de a adăuga în CV-ul tău noi cunoștințe și abilități, atunci traseul de astăzi este pentru tine. Vei descoperi atelierele de meșteșugărit și vei avea ocazia să te simți pentru câteva ore în pielea creatorilor de artă populară. Iar pentru că munca bună este cea dusă până la sfârșit, la final vei participa și la o degustare de vinuri selecte.

Publicitate

Nisipăria și legenda pietrei care vine înapoi

Una dintre locațiile acestui traseu, care abundă în peisaje naturale mirifice este nisipăria Ciofu, situată în preajma localității cu același nume. Drumul spre aceasta este unul marcat de panorame naturale, care parcă te îndeamnă să le fotografiezi.

...

Raionul Telenești - Teleportravel 

Un exemplu este și priveliștea care se deschide de la înălțimea dealului deasupra satului Petropavlovca. Locul este plin cu legende, unele mai captivante decât altele. tradiția spune că în acest loc poți găsi aur, iar dacă arunci o piatră la vale, aceasta se întoarce înapoi. 

Atelierul de jucării

Puțin mai departe de intrarea în satul Mândrești, lângă gimnaziu, este atelierul meșteriței Olga Ropot. Cu o experiență de peste 20 de ani, doamna Ropot a confecționat sau „dat viață” la sute de jucării.

...

Figurinele confecționate ajung să fie vândute în cadrul târgurilor meșterilor populari sau prin intermediul rețelelor sociale. Astfel, aici veți găsi nu doar jucării pentru decor dar și pentru piesele de teatru, care sunt jucate de elevi la școală. Mai multe detalii despre costul și durata unui master-class la atelier sunt incluse în informațiile aferente itinerarului.

Pe lângă itinerar, mai primești și...

Traseul „Meșterește! Împletește! Descoperă raionul Telenești!” este unul dintre cele 16 pe care le vom propune împreună cu Teleportravel, tuturor cititorilor care vor deveni abonați AGORA. Pe lângă abonament și indicațiile de orientare spre locațiile menționate, vei mai primi:

* Itinerarul bine gândit

* Harta detaliată

* Istorii și date interesante

* Contacte cu două master class-uri unice

* Reducere la crama

* Suport de la autor

 Cum mă ajută un itinerar?

Devenind membru AGORA, primești de la noi un email cu toate detaliile despre abonamentul ales de tine. Te vom ruga să alegi un itinerar din cele 16 pe care ți le vom propune, iar ulterior îți vom transmite un link care îți va oferi acces gratuit la itinerarul favorit.

Odată accesat, linkul te va transfera în chatbot-ul de pe messenger unde TOGY, ghidul online care te va însoți în călătoria ta, îți va povesti despre traseul ales, specificând toate opririle și locurile interesante din Google Maps.

Ghidul va veni cu sugestii despre cele mai potrivite locuri pentru popasuri și cele mai frumoase priveliști de admirat sau fotografiat. Mai mult, TOGY va menține cu tine o conversație interactivă, îți va povesti lucruri interesante despre locație și ce mai poți vizita în zona respectivă.

Descoperă secretele meșteșugurilor populare din țara noastră! Prinde momentul, ia-ți un abonament și pornește la drum informat alături de AGORA! 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal