Pornește spre nordul Moldovei ca să descoperi peisaje grandioase și mărețe! AGORA îți oferă șansa să vizitezi „marea moldovenească” (FOTO)

Pornește spre nordul Moldovei ca să descoperi peisaje grandioase și mărețe! AGORA îți oferă șansa să vizitezi „marea moldovenească” (FOTO)

Grandoarea și măreția sunt termenii care definesc locurile din care este alcătuit traseul pe care ți-l vom prezenta astăzi. Începând cu defileul Duruitoarea și continuând cu faimosul lac de la Costești-Stânca, itinerarul de astăzi îți va oferi șansa de a cunoaște natura și peisajele ei dintr-o altă perspectivă. Dacă îți place să parcurgi și să admiri de la înălțime câmpii și râuri, în același timp să descoperi „locuințele” de cândva ale vânătorilor preistorici, atunci, cu siguranță, vei fi alege să pornești în această aventură.

Devino membru AGORA, ia-ți un abonament de la 48 de lei și beneficiază de un tur la Marea Moldovenească! Iar în timp ce tu vei călători, noi îți aducem porția de știri! 

Marea moldovenească?

Publicitate

Probabil, te întrebi despre ce „mare moldovenească” vorbim noi, din moment ce țara noastră nu are ieșire la mare.

Vorbim, așadar despre acea „mare” care a existat cu milioane de ani în urmă, despre existența căreia, probabil ai aflat la orele de geografie și din documentarele geologilor. Doar că de această dată, vei avea ocazia să vezi cu proprii tăi ochi „urmele” acestui bazin acvatic, care pot fi „citite” printre rândurile de stânci, toltre și pietre.

...

Acest itinerar, care durează patru ore și se întinde pe 22 km va reuși, cu siguranță, să-ți încarce memoria aparatului foto sau a telefonului cu zeci de poze ce cuprind povestea a milioane de ani de evoluție. 

Pentru ca această călătorie să fie completă, ai nevoie de o mașină, buna dispoziție, energie pentru a merge pe jos și multă inspirație.

Masivul Stânca Mare

Dacă ești din Chișinău, vei parcurge cu mașina 204 km până la punctul de pornire al primei destinații din această călătorie. Vorbim despre masivul Stânca Mare din raionul Glodeni, un obiectiv turistic care se înscrie în cartea de vizită a regiunii.

Acest complex de stânci se află la intrarea în satul Cobani, pe malul drept al râului Camenca, care este unul dintre afluenții râului Prut. Masivul Stânca Mare este, după cum spune și numele, cel mai grandios dintre acestea stânci. 

Desigur, poți face un „exercițiu de alpinism”, să urci pe stâncă, de unde vei putea vedea la tot pasul o mulțime de peșteri, care în epoca de pitră au servit drept adăpost pentru vânătorii din zonă. Un motiv în plus, pentru a cuceri cei 80 de metri până în vârful stâncii este faptul că veți avea ocazia să admirați și chiar să imortalizați splendoarea naturii.

...

Tot aici, în nordul Moldovei, vei vedea formațiunile din calcar, numite toltre, care confirma faptul că altădată aici era fundul „mării moldovenești”.

Vezi și:  Hai cu AGORA în turul complex care îți oferă la pachet priveliștea dealurilor împădurite și miracolul din adâncurile pământului: Ivancea și Brănești (FOTO)

În mod clar, patru ore nu vor fi suficiente pentru a vizita tot acest complex de monumente ale naturii. Iată de ce, pe lângă acest itinerar, vei primi și locațiile pentru o excursie cu cortul și amplasarea unor pensiuni din zonă.

Lacul Costești-Stânca

Acesta este unul dintre cele mai mari lacuri din zonă, amplasat chiar la hotarul dintre Republica Moldova de România. Zona este cunoscută și pentru barajul imens din oțel-beton, construit în 1970, care se află în administrarea comună a celor două țări.

...

Plaja lacului Costești-Stânca - Teleportravel

Istoria acestui complex este una interesantă, întrucât construcția obiectivului a însemnat în primul rând strămutarea integrală sau parțială a 13 localități. Astăzi zona abundă în peisaje asemănătoare cu cele din Delta Dunării, cu o floră și faună bogată. Pe de altă parte, plaja Costești-Stânca constituie un loc potrivit pentru odihnă și recreere.

Pe lângă itinerare, mai primești și...

Traseul „Marea moldovenească și grandoarea stâncilor din nord” este unul dintre cele 16 pe care le vom propune, împreună cu Teleportravel, tuturor cititorilor care vor deveni abonați AGORA. În cazul în care vei alege acest traseu, vei primi:

* Un itinerar bine structurat, ce îți economisește timpul și te ajută să ajungi ușor la destinație.

* Lista pensiunilor 

* Lista locurilor unde poți înnopta în cort

* Două locații pentru scăldat

* Harta detaliată

* Istorii și date interesante

* Suport de la autor

Cum mă ajută un itinerar?

 Devenind membru AGORA, primești de la noi un email cu toate detaliile despre abonamentul ales de tine. Te vom ruga să alegi un itinerar din cele 16 pe care ți le vom propune, iar ulterior îți vom transmite un link care îți va oferi acces gratuit la itinerarul favorit.

Odată accesat, linkul te va transfera în chatbot-ul de pe messenger unde TOGY, ghidul online care te va însoți în călătoria ta îți va povesti despre traseul ales, specificând toate opririle și locurile interesante din Google Maps.

Ghidul va veni cu sugestii despre cele mai potrivite locuri pentru popasuri și cele mai frumoase priveliști de admirat sau fotografiat. Mai mult, TOGY va menține cu tine o conversație interactivă, îți va povesti lucruri interesante despre locație și ce mai poți vizita în zona respectivă.

Ești gata să începi această aventură? Nu rata momentul, ia-ți un abonament!

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal