Hai în Codru la izvor sau gustă, bea și trăiește! Descoperă un nou itinerar plin de experiențe unice (FOTO)

Hai în Codru la izvor sau gustă, bea și trăiește! Descoperă un nou itinerar plin de experiențe unice (FOTO)

Codrii Moldovei au fost adesea menționați în documentele istorice ca fiind locul în care se retrăgeau moldovenii din calea hoardelor de invadatori. Astăzi, această zonă a devenit locul de refugiu a celor care se retrag din calea „hoardelor” de task-uri și deadline-uri. Itinerarul pe care ți-l prezentăm astăzi începe cu o degustație la conacul mierii și se va încheia cu o cină pe cinste la una din cele mai frumoase vinării din Moldova.

Devino unul dintre membrii AGORA, ia-ți un abonament începând cu 48 de lei și călătorește, iar noi vom avea grijă ca tu să fii mereu informat. 

Traseul nostru de astăzi va începe la 100 de km distanță de Chișinău, în raionul Strășeni. Vei avea posibilitatea să vizitezi mai multe locații timp de o zi, deci,  este perfect pentru weekend. Este o călătorie relativ ușoară, în care poți merge exclusiv cu automobilul, împreună cu familia sau prietenii.

Publicitate

Conacul Mierii

Satul Micleușeni din raionul Strășeni se remarcă printr-o tradiție aparte în arta apiculturii. Anume aici, la primul popas, vei avea ocazia să vizitezi Conacul Mierii.

Vezi și:  Îndulcește-te cu AGORA. Hai într-o călătorie la Casa Mierii! (FOTO)

Prisaca aparține familiei Ciolacu, care după câțiva de muncă în străinătate a decis să se întoarcă acasă și să deschidă o afacere din pasiunea lor. Aici vei putea gusta peste 10 tipuri de miere, după care vei avea și o excursie la stupină.

...

Gazdele îți vor oferi costume de protecție împotriva înțepăturilor. Domnul Ciolacu îți va povesti în detalii despre viața albinelor și despre munca titanică pe care o depun hărnicuțele pentru a face mierea. 

Fosta reședință boierească a lui Zamfirache Ralli

O călătorie imaginară în trecut îți oferă vizita la conacul lui Zamfirache Ralli. Reședința boierească și alte obiective din preajmă au o vechime de peste 200 de ani.

...

Sursa: Teleportravel

În acest loc și-a petrecut o parte din perioada exilului și unul dintre clasicii literaturii ruse, Alexandr Pușkin, care era un bun prieten cu fiul boierului, Ion Ralli. Experiențele trăite aici l-au inspirat pe poet să creeze poemul Țiganii. De altfel, mai multe detalii despre peripețiile lui Pușkin în timpul aflării sale în satul Dolna vei afla de la ghidul muzeului.

Cum pot avea acces la celelalte locații?

Traseul „Dor de Codru” este unul dintre cele 16 pe care le vom propune, împreună cu Teleportravel, tuturor cititorilor care vor deveni abonați AGORA. Pe lângă abonament și indicațiile de orientare spre locațiile menționate, vei mai primi:

* Itinerarul bine gândit

* Harta detaliată cu toate locațiile

* Istorii, legende și fapte interesante despre locații

* Master-class în olărit

* Excursie prin moșia familiei Ralli

* Excursie și degustație la Casa Mierii

* Reducere la Vinăria Poiana

* Susținere din partea autorului itinerarului

Cum mă ajută un itinerar?

Devenind membru AGORA, primești de la noi un email cu toate detaliile despre abonamentul ales de tine. Te vom ruga să alegi un itinerar din cele 16 pe care ți le vom propune, iar ulterior îți vom transmite un link, care îți va oferi acces gratuit la itinerarul favorit.

Odată accesat, linkul te va transfera în chatbot-ul de pe messenger unde TOGY, ghidul online care te va însoți în călătoria ta îți va povesti despre traseul ales, specificând toate popasurile și locurile interesante din Google Maps.

 Ghidul va veni cu sugestii despre cele mai potrivite locuri pentru popasuri și cele mai frumoase priveliști de admirat sau fotografiat. Mai mult, TOGY va menține cu tine o conversație interactivă, îți va povesti lucruri interesante despre locație și despre ce mai poți vizita în zona respectivă.

Gustă, bea și trăiește! Nu rata momentul, ia-ți un abonament și pornește la drum!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal