Saharna și meleagurile ei mioritice, acum și în obiectivul aparatului tău foto! AGORA îți propune un nou itinerar de călătorie (FOTO)

Saharna și meleagurile ei mioritice, acum și în obiectivul aparatului tău foto! AGORA îți propune un nou itinerar de călătorie (FOTO)

Dacă ai drum spre orașul Rezina, ar fi păcat să nu treci și pe la mănăstirea Saharna care este, de altfel, una dintre cele mai vechi comunități monahale din țară. Să știi, însă că regiunea  este cunoscută nu doar pentru obiectivele turistice marcate de un trecut istoric vaoros, ci și pentru oportunitățile de a organiza plimbări în sânul naturii. Dacă ești iubitor sau iubitoare de aventuri și vrei să-ți crești nivelul de adrenalină, atunci acest traseu ar putea fi pentru tine. Călătoria include 157 de km cu mașina (din Chișinău) și opt ore de mers pe jos. 

Devino unul dintre membrii AGORA, ia-ți un abonament începând cu 48 de lei și călătorește, iar noi vom avea grijă ca tu să fii mereu informat. 

Mănăstirea Saharna și rezervația cu același nume

Publicitate

Traseul de astăzi îmbină turismul cultural-istoric cu turismul rural. Pornește  de la faimosul ansamblu monastic „Mănăstirea Saharna” și continuă cu o serie de plimbări prin împrejurimile satului, care îți oferă peisaje excepționale. Probabil, le-ai fi vizitat și tu, însă farmecul acestora este inconfundabil, așa încât fiecre revenire aici se transformă într-o experiență de unică. 

...

Întinse pe o suprafață de peste 700 de ha, complexul monahal și rezervația naturală cu același nume, includ o serie de obiective care poartă pecete istorică, iar peisajele de  aici îți taie respirația.  Cele 22 de cascade din zonă, cea mai mare dintre care are cinci metri, sunt parte a unui adevărat colț de rai. (Un sfat de la autorii traseului: nu uitați loțiunile de protecție înpotriva insectelor.)

VEZI ȘI: AGORA și Teleportravel te invită la Țîpova - cea mai mare mănăstire rupestră din Europa (FOTO)

Podul suspendat de la Rezina – centrul amatorilor de sporturi extreme

 Și dacă destinația precedenă vă va dărui o stare de liniște și calm, următoarea este pentru amatorii de senzații mai tari. Cine pleacă în călătorii după adrenalină, să-și noteze pe hartă și podul suspendat din apropierea orașului Rezina. O plimbare la o înălțime de aproximativ 100 de metri, sigur vă va lăsa cu emoții.

...

 Cândva, acest obiectiv era un spot pentru Rope Jumping - sportul extrem și periculos, în care participantul sare de la înălțime, cuplat cu o frânghie rezistentă. În prezent, însă acest tip de sport este interzis, nu însă și plimbările în preajma acestuia.

Pe lângă itinerar, mai primești și...

 Traseul „Saharna și meleagurile ei mioritice” este unul dintre cele 16 pe care le vom propune împreună cu Teleportravel, tuturor cititorilor care vor deveni abonați AGORA. Pe lângă abonament și indicațiile de orientare spre locațiile menționate, vei mai primi: 

* Itinerarul bine gândit

* Locații exacte unde poți înnopta cu cort

* Harta detaliată

* Istorii și date interesante

* Suport de la autor

Devenind membru AGORA, primești de la noi un email cu toate detaliile despre abonamentul ales de tine. Te vom ruga să alegi un itinerar din cele 16 pe care ți le vom propune, iar ulterior îți vom transmite un link care îți va oferi acces gratuit la itinerarul favorit.

Odată accesat, linkul te va transfera în chatbot-ul de pe messenger unde TOGY, ghidul online care te va însoți în călătoria ta, îți va povesti despre traseul ales, specificând toate opririle și locurile interesante din Google Maps.

Ghidul va veni cu sugestii despre cele mai potrivite locuri pentru popasuri și cele mai frumoase priveliști de admirat sau fotografiat. Mai mult, TOGY va menține cu tine o conversație interactivă, îți va povesti lucruri interesante despre locație și ce mai poți vizita în zona respectivă.

Explorează-ți limitele și depășește-ți frica urmând acest traseu! Nu aștepta momentul, ia-ți un abonament și pornește la drum!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal