Cavcaliuc explică de unde are informațiile din dosarele de pe masa oamenilor legii și promite acțiuni în lupta cu corupția „cum n-a văzut Moldova” (VIDEO)

Cavcaliuc explică de unde are informațiile din dosarele de pe masa oamenilor legii și promite acțiuni în lupta cu corupția „cum n-a văzut Moldova” (VIDEO)

Liderul Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, insistă asupra faptului că informațiile pe care le face publice, din dosare în care sunt vizate persoane publice, ar veni „de la cetățeni care-l informează zilnic”. În plus, într-un interviu pentru AGORA, Cavcaliuc promite acțiuni „cum n-au mai fost în istoria Moldovei” în lupta cu corupția, dacă partidul său ajunge la guvernare. 

Întrebat de unde obține informațiile din dosarele pornite pe nume ale persoanelor publice, pe care le prezintă în ultima perioadă, Gheorghe Cavcaliuc insistă acestea vin de „la cetățeni care-i scriu”. Asta deși anterior a deținut funcția de șef adjunct al Inspectoratului Național de Poliție și a avut acces la date din mai multe dosare.

„Societatea are încredere în Gheorghe Cavcaliuc și îmi scriu zilnic. Îmi dau informații de toate categoriile”, spune Cavcaliuc.

Publicitate

Mai mult, liderul PACE promite „acțiuni cum n-au mai fost în istoria Moldovei” în lupta cu corupția. Astfel, sunt menționate 30 de deputați și demnitari despre care susține că vor fi închiși pentru acte de corupție.

„Sunt persoane care au fost mulți ani în funcții publice și vor fi trase la răspundere dacă PACE ajunge la guvernare. Vom întreprinde acțiuni în iradierea corupției cum n-au mai fost în istoria R. Moldova”, spune liderul PACE.

De altă parte, liderul PACE a fost întrebat și dacă va solicita excluderea lui Ilan Șor din lista partidului pe care-l conduce în contextul învinuirilor care i se aduc.

„Eu n-am cerut de la CEC excluderea nimănui. Eu fac publice toate informațiile care îmi stau cunoscute despre persoana respectivă”, a spus Cavcaliuc.

Menționăm că liderul PACE, odată cu anunțul de participare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie a partidului pe care-l conduce, a ieșit în mod repetat cu acte și extrase din dosarele de pe masa oamenilor legii în privința unor persoane publice. În consecință, unul dintre candidații PAS, Nata Albot, și-a anunțat retragerea de pe listele electorale.

Cele comunicate periodic de Cavcaliuc provoacă discuții în spațiul public, iar întrebarea despre sursa informațiilor rămâne „în picioare”.

Vezi interviul integral cu liderul PACE aici: De la 11 ne vedem LIVE cu liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc

AGORA amintește că până în total, 22 de formațiuni politice și doi candidați independenți și-au anunțat intenția de a participa la scrutinul electoral din data de 11 iulie, 2021. 19 concurenți electorali deja au fost înregistrați de Comisia Electorală Centrală. Este vorba despre: Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acţiunii Comune Congresul Civic, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Politic Şor, Partidul Acţiune şi Solidaritate, Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa - Надежда”, Partidul Democrat, Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Unităţii Naţionale, Partidul Politic „Democraţia Acasă”, Partidul Politic Noi, Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei, Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor, Partidul Verde Ecologist, Partidul Legii şi Dreptăţii, Partidul „Puterea Oamenilor”, Partidul Regiunilor din Moldova și Partidul „Patrioţii Moldovei”.

De asemenea, în proces de examinare la CEC se află alte cinci dosare, depuse de: Partidul Schimbării, Partidul Oamenilor Muncii, Partidul Politic Alternative și Sanse, dar și dosarele celor doi candidați independenți, Veaceslav Valico și Ion Stegărescu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal