Liber la pescuit în bazinele acvatice de la frontiera R. Moldova. Ce reguli sunt stabilite

Liber la pescuit în bazinele acvatice de la frontiera R. Moldova. Ce reguli sunt stabilite

Pescuitul în bazinele acvatice piscicole naturale în apele de frontieră ale Republica Moldova este permis începând cu data de 15 iunie. Desprea aceasta a anunțat Poliția de Frontieră. Totuși, este necesară respectarea regulilor de regim în zona de frontieră cu scop de odihnă şi pescuit. 

Cererea pentru eliberarea permisului poate fi depusă de persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani, posesoare de buletine de identitate. Accesul în zona de frontieră a copiilor minori se permite doar cu însoțitor legal, cu prezentarea adeverinței de naștere a copilului, anunță reprezentanții de la Poliția de Frontieră.

Permisul nu este necesar pentru persoanele care locuiesc permanent în zona de frontieră sau în localitățile ale căror hotare se află în acea zonă, însă aceştia sunt obligaţi să dețină asupra lor și să prezinte la cererea polițistului de frontieră actele de identitate care confirmă acest fapt.  

Publicitate

Totuși, toate persoanele care merg în zona de frontieră sunt obligate să informeze în prealabil, telefonic, verbal sau electronic, subdiviziunea Poliției de Frontieră despre desfășurarea activităților în zona de frontieră, despre datele de identitate ale persoanelor, locul, perioada și scopul aflării, precum și datele despre mijlocul de transport terestru sau plutitor.

Termenul de examinare a cererii este de zece zile lucrătoare. Toate activitățile de agrement în zona de frontieră se admit numai în perioada luminoasă a zilei. 

Pentru a obține permisul de acces în zona de frontieră este necesar de prezentat următoarele: cererea pentru eliberarea permisului de acces în zona de frontieră, copia de pe actul de identitate, iar la necesitate – și copia de pe actul care atestă scopul aflării în zona de frontieră șideclarația pe propria răspundere privind lipsa de antecedente penale și încălcări anterioare ale legislației cu privire la frontiera de stat, precum și privind respectarea legislației în vigoare în timpul aflării în zona de frontieră. 

Cererea însoțită de actele menționate, poate fi depusă la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră sau la subdiviziunile Poliției de Frontieră cu respectarea măsurilor de protecție individuală. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal