Partidul Patrioții Moldovei s-a lansat în campania electorală la 16 iunie. Concurentul electoral promite un program diferit de ceilalți candidați la alegeri. Mai exact, prin referendum, moldovenii ar fi întrebați dacă își doresc ca țara noastră să fie subiect federal al Federației Ruse.
Lansarea a fost organizată în cadrul unei conferințe de presă. Membrii partidului spun că programul lor electoral diferă mult de ce propun ceilalți concurenți. Mai exact, susțin că vor oferi alegătorilor posibilitatea „să aleagă singuri calea de dezvoltare a țării”.
Și anume, promit să desfășoare un referendum privind intrarea R. Moldova în componența Federației Ruse ca subiect federal separat menținând în același timp statutul de republică.
Membrii partidului spun că astfel ar putea fi asigurată integritatea țării așa cum s-ar reunifica teritoriile țării de pe cele două părți ale Nistrului. În plus, „păstrarea limbii și entității moldovenești, posibilitatea de a autoriza tarifele rusești pentru resursele energetice, acces la piață economică fără taxe și restricții și acces la privilegiile din Federația Rusă”.
„Noi, onorând memoria și istoria statului nostru și meritele lui Ștefan cel Mare, considerăm că este de datoria noastră să ne întoarcem măreția și demnitatea de odinioare a țării noastre. Credem că a sosit momentul marii uniri a popoarelor înfrățite”, a menționat președintele partidului, Mihail Grabuz.
Partidului „Patrioții Moldovei” are o listă cu 55 de candidați desemnați. Simbolul electoral reprezintă două litere mari R și F, cu majuscule, ce prezintă programul electoral al formațiunii, ceea ce ar însemna „referendum”.
În total, 22 de formațiuni politice și doi candidați independenți și-au anunțat intenția de a participa la scrutinul electoral din data de 11 iulie, 2021. 19 concurenți electorali deja au fost înregistrați de Comisia Electorală Centrală. Este vorba despre: Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acţiunii Comune Congresul Civic, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Politic Şor, Partidul Acţiune şi Solidaritate, Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa - Надежда”, Partidul Democrat, Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Unităţii Naţionale, Partidul Politic „Democraţia Acasă”, Partidul Politic Noi, Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei, Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor, Partidul Verde Ecologist, Partidul Legii şi Dreptăţii, Partidul „Puterea Oamenilor”, Partidul Regiunilor din Moldova și Partidul „Patrioţii Moldovei”.
De asemenea, în proces de examinare la CEC se află alte cinci dosare, depuse de: Partidul Schimbării, Partidul Oamenilor Muncii, Partidul Politic Alternative și Șanse, dar și dosarele celor doi candidați independenți, Veaceslav Valico și Ion Stegărescu.
Vezi și aceste știri

Partidul președintelui francez Emmanuel Macron dorește să înscrie dreptul la avort în Constituția Franței

Au zis „mulțumesc” în 24 de limbi. Mai mulți cetățeni, printre care și Maia Sandu au mulțumit UE pentru acordare statutului de candidat (VIDEO)

Medvedev, critici dure și amenințări pentru R. Moldova după obținerea statutului de țară candidat. Ucraina anunță că sprijină Chișinăul
Advertoriale

Preotul Petru Ciobanu – printre primii absolvenți ai meseriei de cultivator-procesator de bacifere ai Școlii Profesionale Nisporeni

Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului și un plan de acțiuni pentru un termen de până la 10 ani
