Ronaldo vs Coca Cola: Vedeta fotbalului, numit un ipocrit după gestul său. Întreaga poveste a pierderilor de patru miliarde de dolari

Ronaldo vs Coca Cola: Vedeta fotbalului, numit un ipocrit după gestul său. Întreaga poveste a pierderilor de patru miliarde de dolari

Gestul lui Cristiano Ronaldo de la conferința de presă dinaintea meciului Portugalia-Ungaria, de la Budapesta, ar fi dus la pierderi de patru miliarde de dolari pentru Coca Cola. Fotbalistul a dat sticlele Coca Cola deoparte, compania producătoare de băuturi răcoritoare fiind unul dintre sponsorii EURO 2020. Mișcarea a făcut înconjorul lumii, iar Coca Cola ar fi pierdut din această cauză patru miliarde de dolari. Există și surse care spun că scăderea acțiunile nu au nicio legătură cu această poveste. Totuși, există și voci care îl numesc pe Ronaldo un ipocrit.

Gestul facut de Cristiano Ronaldo înaintea meciului Ungaria - Portugalia 0-3, care a lovit în imaginea Coca Cola a facut înconjurul lumii. Portughezul a dat la o parte două sticle de Cola și a pus în fața sa o sticlă de apă, spunând camerelor: „Apă și Coca-Cola ...", referindu-se că ceea ce trebuie să faci este să bei apă.

Citește și: După Ronaldo, vedeta Franței Paul Pogba scoate o sticlă de la o conferință de presă (VIDEO)

Publicitate

Compania Coca Cola a reacționat după gestul lui Cristiano Ronaldo

„Toată lumea are dreptul să își aleagă băutura preferată”, au transmis reprezentanții Coca Cola, potrivit The Guardian.

Cu sau fără comentariul Coca Cola, cert e că gestul lui Ronaldo ar fi lezat imaginea Coca Cola, care a pierdut 4 miliarde de dolari prin scaderea imediata a actiunilor.

Bursa s-a deschis la ora 15:00 în Europa. La acea vreme, cota Coca-Cola era de 56,10 dolari. 30 de minute mai târziu, când Cristiano Ronaldo și Fernando Santos au intrat în sala de presă de pe stadionul Puskas Ferenc din Budapesta, acțiunile au scăzut la un minim de 55,22 dolari pe acțiune.

Gestul de a îndepărta sticlele a provocat o scădere rapidă de 1,6% pentru companie pe bursă. Și din punct de vedere economic, Coca-Cola a trecut de la o valoare de 242 miliarde dolari la 238 miliarde dolari, adică o pierdere de 4 miliarde de dolari.

Deși Coca Cola este sponsor al UEFA de peste 30 de ani și pompează bani grei în conturile forului european, împotriva lui CR 7 nu se poate lua nicio masura. Asta deoarece, dupa cum a spus un oficial UEFA, pentru The Guardian, la conferințele de presă jucatorilor le este oferita apa, Coca Cola și Coca Cola zero, iar fiecare poate alege ce sa bea, transmite ziare.com.

Astfel, împotriva fotbalistului nu se poate lua nicio măsura oficială, pentru că portughezul s-a încadrat în termenii oficiali ai întelegerii dintre compania americană și forul fotbalistic european.

Ronaldo nu ar fi avut nicio influență asupra pierderilor Coca Cola

Finance.rambler.ru scrie că mișcarea lui Ronaldo nu ar avea nimic de-a face cu pierderile Coca Cola. Și asta pentru că scăderile la bursă ar fi început de pe 11 iunie, adică cu câteva zile mai devreme de situația produsă cu vedeta din lumea fobalului.

Ronaldo, un ipocrit?!

Ronaldo este numit un ipocrit pentru mișcarea sa demonstrativă de a da la o parte sticlele Coca Cola, pentru că în 2006 tot el ar fi participat într-o campanie de promovare a acestui brand.

Cristiano Ronaldo în vârstă de 36 de ani este notoriu în ceea ce privește dieta strictă și regimul de exerciții fizice. Asta i-a permis să continue să joace la nivel înalt și la peste 30 de ani, când mulți jucători se retrag. Portughezul a dezvăluit anterior că dieta sa constă din șase mini-mese răspândite pe tot parcursul zilei, care conțin multe fructe, legume și proteine, cum ar fi pește sau pui gătit fără ulei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal