Putin a fost întrebat „de ce îi este frică”, iar Biden a confruntat o jurnalistă, cerându-și apoi scuze. Ce au declarat oficialii după întâlnirea de la Geneva (VIDEO)

Putin a fost întrebat „de ce îi este frică”, iar Biden a confruntat o jurnalistă, cerându-și apoi scuze. Ce au declarat oficialii după întâlnirea de la Geneva (VIDEO)

După întâlnirea care a avut loc la Geneva, Vladimir Putin și Joe Biden au calificat drept bună întrevderea lor de patru ore. Prima lor întâlnire din istorie are loc după o perioadă dificilă, în care relațiile au fost tensionate. Cei doi lideri au ieșit în fața jurnaliștilor, iar evenimentul nu s-a lăsat fără incidente. Spre deosebire de președintele rus, care și-a ținut conferința de presă în interior, Joe Biden și-a făcut apariția în fața presei în aer liber, având ca fundal Lacul Geneva.

La ieșirea de la conferința de presă, președintele american Joe Biden a avut un schimb de replici tensionat cu reportera CNN Kaitlan Collins, care l-a întrebat de ce Biden era încrezător că Putin își va schimba comportamentul.

Biden s-a întors pentru a i se adresa lui Collins cu un deget ridicat. Răspunzând la întrebarea ulterioară a acesteia dacă summit-ul a fost sau nu constructiv, Biden a spus: „Dacă nu înțelegeți asta, sunteți în meseria greșită”. Ulterior, Biden a declarat reporterilor că îi datorează scuze lui Collins și că nu ar fi trebuit să fie atât de „înțelept” cu ultimul răspuns pe care l-a dat.

Publicitate

O jurnalistă i-a spus lui Vladimir Putin că „lista oponenților săi politici care sunt morți sau în închisoare este lungă”. Aceasta a vorbit despre declararea organizației conduse de Alexei Navalinîi drept una extremistă, întrebând, ulterior: „De ce vă este atât de frică?”.

Vladimir Putin a evitat să dea un răspuns direct la această întrebare. 

„În SUA este adoptată o lege, potrivit căreia SUA au anunțat că vor susține anumite organizații politice în Rusia, în același timp au declarat Federația Rusă drept dușman, au declarat public că vor reține dezvoltarea Rusiei. (...) Noi, la fel ca americanii în anii 30, i-am declarat agenți străini. Această organizație a chemat la dezordini în masă”, a declarat Vladimir Putin. 

Pe măsură ce conferința de presă a continuat, Putin a devenit din ce în ce mai iritat de întrebările despre conflictul din Ucraina și despre Navalnîi, care a fost arestat și încarcerat la începutul acestui an.

Refuzând să-l numească pe disident, a cărui arestare a dus la condamnări atât din partea Washingtonului, cât și a UE, el a spus: „Această persoană știa foarte bine că a încălcat legea care exista în Rusia. Este o persoană care este recidivistă. A încălcat în mod deliberat această lege”.

Întrebat despre atacurile cibernetice rusești asupra SUA, Putin a spus că Rusia a suferit 45 de astfel de atacuri în 2020 și alte 35 în 2021. El a precizat că, la nivel global, cele mai multe atacuri cibernetice ar proveni din SUA, Canada și Marea Britanie. „Securitatea cibernetică este extrem de importantă pentru SUA și pentru Rusia”, a spus el.

În ceea ce privește Ucraina, Putin a declarat că Moscova a susținut și va respecta acordurile de la Minsk.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal