Spiritele se încing la Primăria Chișinău: Ceban a demarat o anchetă internă pe absențele lui Chironda

Spiritele se încing la Primăria Chișinău: Ceban a demarat o anchetă internă pe absențele lui Chironda

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban a dispus o anchetă de serviciu în care este vizat viceprimarul capitalei Victor Chironda. Edilul cere grupului de lucru să elucideze pretinsele absențe nemotivate ale lui Chironda. De altă parte, viceprimarul spune că în perioada respectivă a fost bolnav de COVID-19 și ar fi avut motiv să lipsească. La mijlocul conflictului dintre cei doi ar fi intenția demolării hotelului Național.

Potrivit dispoziției din 17 iunie, primarul capitalei a cerut formarea unui grup de lucru care are drept scop „elucidarea circumstanțelor absenței de la serviciu al lui Victor Chironda, precum și în vederea consecințelor faptei constatate”.

...

Publicitate

„Am fost mirat să aflu acest lucru, așa cum atât primarul general cât și șefa de la resurse umane erau la curent cu faptul că eu am solicitat prelungirea concediului aprobat inițial din cauza concediului de boală intervenit. Am anunțat grupul de lucru că voi consulta avocatul meu și voi veni cu o explicație oficială pe acest subiect.

Îmi pare foarte rău că în loc să inițieze investigarea unei probleme grave, precum falsificarea actelor și depășirea cu bună intenție a atribuțiilor de serviciu de către doamna Dogotaru, care ar putea duce la prejudicierea interesului municipalității, primarul a decis să mă investigheze pe mine pentru că am fost bolnav de COVID”, Areacționat Chironda.

Relațiile dintre cei doi aleși locali s-au tensionat în momentul în carea fost abordat subiectul hotelului Național. Viceprimarul capitalei, Victor Chironda, a cerut suspendarea din funcție a arhitectei șefă a capitalei Svetlanei Dogotaru pentru că ar fi admis încălcarea procedurilor de elaborare a documentației de urbanism, ceea ce ar fi putut duce la demolarea Hotelului Național.

Chironda spune că demolarea Hotelului Național ar genera probleme în traficul rutier din zonă: „Demolarea Hotelului Național ar însemna lichidarea unui simbol al orașului, iar autorizarea construcției unui complex de clădiri cu funcționalitate locativă și comercială poate duce la supraîncărcarea zonei și la agravarea congestionării traficului pe bulevardul Negruzii și a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt.”

Dogotaru a calificat declarațiile ca fiind cu context politic și spune că Chironda și-ar dori un loc în listele vreunui partid

Subiectul a fost criticat de primarul Chișinăului Ion Ceban: „Am văzut că viceprimarul s-a dat cu părerea pe subiect. Era bine dacă nu lipsea zile întregi. Vreau să aflăm public. Iar despre restanțele la proiectele gestionate, la incapacitatea de a comunica cu direcțiile responsabile voi reveni pe parcurs. Faptul că azi multe proiecte sunt întârziate, trebuie să spunem lucrurilor pe nume chiar dacă sunt divergențe în acest sens”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal