Marina Tauber și-a declarat cerceii și inelele la CEC. Despre cadourile de mii de euro primite: „Nu voi spune numele acestor oameni” (VIDEO)

Marina Tauber și-a declarat cerceii și inelele la CEC. Despre cadourile de mii de euro primite: „Nu voi spune numele acestor oameni” (VIDEO)

În declarația de avere depusă la Comisia Electorală Centrală, candidata Partidului Șor la alegerile parlamentare anticipate Marina Tauber indică 15.000 de euro obținuți de ziua ei de naștere în 2019 și alți 12.000 de euro și 5.000 de dolari primiți la ziua de naștere din 2020. Vicepreședinta Partidului Șor mai declară și alte două cadouri, ale căror valoare nu a indicat-o. Este vorba de bijuterii de lux – cercei Van Cleef și un ceas Rolex. Setul de cercei și inel Baucheron, despre care s-a scris anterior și în presă, a fost indicat la o valoare de 6.000 de euro. Întrebată, în studioul AGORA, despre toate darurile scumpe pe care le primește, Tauber a spus că nu poate oferi numele prietenilor generoși, dar a subliniat că printre ei nu ar fi colegi de partid.

„Este ceea ce este. Eu le-am declarat pe toate și am făcut un pas cinstit și normal, pentru că suntem obligați să declarăm ce cadouri primim. Nu voi spune numele acestor oameni”, a afirmat Tauber.

Publicitate

Anterior, jurnal.md a scris că pe pagina oficială a producătorului, inelul și cerceii Boucheron pot fi procurați cu un preț total de circa 18.700 de euro. În declarația de avere, deputata a indicat o valoare estimativă de 6.000 de euro.

...

În declarația sa de avere, parlamentara a mai indicat un apartament moștenit de la părinți și o mașină de peste 18.000 de euro achiziționată în 2019. Veniturile încasate de la Parlament pe durata mandatului său au fost de circa 630.000 de lei, bani pe care spune că i-a donat în scopuri caritabile. 

În schimb, pentru a se întreține, parlamentara declară că a împrumutat de la prieteni aproape două milioane de lei, la o rată a dobânzii de zero procente.

„Este luat de la o persoană apropiată. Dacă nu este indicat, înseamnă că e permis de lege. Sunt deputat și nu pot să îmi permit afaceri și sunt nevoită să apelez la astfel de credite ca să mă pot întreține în continuare”, a declarat Marina Tauber.

Vezi interviul integral aici: De la 11, discutăm LIVE cu vicepreședinta Partidului Șor Marina Tauber.

De menționat că anterior, când a fost întrebată din ce bani trăiește, aceasta a refuzat să ofere un răspuns, menționând că „este incorect să fie adresate asemenea întrebări femeilor tinere și frumoase”. 

În același timp, credite similare se regăsesc și în declarația de avere depusă anul trecut al ANI. Aici, în schimb, numele creditorului nu este ascuns. Astfel, Marina Tauber a împrumutat de mai multe ori bani de la Ilona Șor, despre care presa a scris că ar fi mama vitregă a lui Ilan Șor. 

Vezi detalii: Marina Tauber a arătat din ce bani trăiește. Declarația de avere depusă la ANI

În total, 22 de formațiuni politice și doi candidați independenți și-au anunțat intenția de a participa la scrutinul electoral din data de 11 iulie, 2021. 21 de concurenți electorali deja au fost înregistrați de Comisia Electorală Centrală. Este vorba despre: Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acţiunii Comune Congresul Civic, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Politic Şor, Partidul Acţiune şi Solidaritate, Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa - Надежда”, Partidul Democrat, Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Unităţii Naţionale, Partidul Politic „Democraţia Acasă”, Partidul Politic Noi, Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei, Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor, Partidul Verde Ecologist, Partidul Legii şi Dreptăţii, Partidul „Puterea Oamenilor”, Partidul Regiunilor din Moldova și Partidul „Patrioţii Moldovei”.

De asemenea, în proces de examinare la CEC se află alte trei dosare, depuse de:  Partidul Schimbării, Partidul Oamenilor Muncii, Partidul Politic Alternative și Sanse, dar și dosarele celor doi candidați independenți, Veaceslav Valico și Ion Stegărescu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal