„Sunt total contrariat de condamnarea lui Veaceslav Negruta. Nu obișnuiesc să comentez, cu atât mai mult sa critic, hotărârile judecătorești pe care nu le-am citit. Nu o voi face nici de această dată. Am sa ma refer la un alt aspect. Am fost colegi de guvern cu Veaceslav. Nu este o persoana simpla sau comoda, ba dimpotriva. Dar, sunt absolut sigur ca este un tip onest și integru, care n-ar fi participat niciodata la o asemenea escrocherie. Sper ca instanta de apel si de recurs vor verifica obiectv temeinicia sentintei date”, a scris Tănase pe pagina sa de facebook.

Negruța condamnat

Amintim că ieri Judecătoria sectorului Rîșcani a emis o hotărâre de condamnare a fostului ministru al Finanțelor Veaceslav Negruța la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată în aşa-numitul „Dosar Sandulachi”. 

Despre existenţa unui dosar penal în care figurează Veaceslav Negruţa Procuratura Generală a anunţat în februarie 2013. În acest caz, oficialul era bănuit de procurori că ar fi încălcat legea atunci când a semnat decizia ca Ministerul Finanţelor să achite fostului director al Asociației Parlamentul '90, Pantelei Sandulachi, un prejudiciu moral în valoare de 400 000 euro. 

Tănase și Negruță au fost membri în cabinetul Filat 1 și Filat 2. Primul a plecat din funcția de Ministru al Justiției pentru a ocupa funcția de judecător și ulterior Președinte al Curții Constituționale. Ulterior și Negruță a părăsit funcția de Ministru al Finanțelor, fiind înlocuit de către actualul ministru, Anatol Arapu. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!