*Acest material este sponsorizat

Mobiasbancă - Groupe Société Générale sărbătorește 25 de ani de la fondare

Mobiasbancă - Groupe Société Générale sărbătorește 25 de ani de la fondare
Foto: mobiasbanca.md


Istoria de succes a băncii începe la 4 iulie 1990, iar anul acesta BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. marchează 25 de ani de la fondare. Este una dintre cele mai inovative şi de încredere bănci pe piaţa locală, cu procese operaţionale şi produse care corespund standardelor internaţionale. Anul curent a intrat în topul băncilor în termeni de eficienţă şi a prelungit parteneriatul de lungă durată cu Instituţiile Financiare Internaţionale, deţinând poziţia de lider în implementarea facilităţilor de creditare şi produselor inovative.

În cei 25 de ani de prezenţă pe piaţa bancară din Republica Moldova, a fost printre primele bănci afirmate pe piaţa valorilor mobiliare care au beneficiat de linii de creditare din partea Organizaţiilor Financiare Internaţionale, a implementat tehnologii de ultimă generaţie şi produse inovatoare menite să sprijine dezvoltarea clienţilor săi.

BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. marchează un moment istoric şi o nouă etapă de dezvoltare în anul 2007 când devine parte a Grupului francez Société Générale. Prin alinierea la standardele Grupului, modul de operare şi organizare a băncii s-au ridicat la nivel internaţional şi a fost dat startul unor schimbări majore, reflectate în rapiditatea operaţiunilor şi confortul clientului, abordarea individuală în relaţia cu clienţii şi oferirea produsele personalizate.

Parcursul istoric al băncii a fost marcat de numeroase realizări şi inovaţii:
• în 1996 BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. s-a transformat în societate pe acţiuni şi a aderat la sistemul internaţional de plăţi SWIFT
• este membru asociat al sistemului internaţional de plăţi Europay International din anul 2002
• în 2003 a implementat sistemul automatizat bancar on-line
• este prima bancă care a lansat un card de credit pe piaţa locală în 2005 - NEOS
• în 2010 a fost lansată gama de carduri cu design inovativ Cherie Cherie
• BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. este prima şi singura bancă din Moldova care deţine certificatul ISO 9001:2008 în domeniul calităţii.

În deschiderea conferinţei de presă, Preşedintele băncii, Ridha Tekaia a menţionat: “BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. împlineşte anul acesta o vârstă frumoasă cu multe realizări care ne bucură. În 25 de ani am devenit o bancă de top pe piaţă şi ne bucurăm de încrederea clienţilor, de stabilitatea financiară şi susţinerea partenerilor internaţionali. Este rezultatul sinergiei echipei şi fidelităţii valorilor băncii - spirit de echipă, inovaţie, responsabilitate şi angajament. Totodată, ne implicăm în viaţa comunităţii şi susţinem mai multe proiecte şi iniţiative sociale”.

BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. îşi confirmă statutul de instituţie social responsabilă prin dezvoltarea proiectelor ce vizează educaţia, sportul, cultura şi protecţia mediului. În anul 2008 a început un parteneriat de lungă durată cu Federaţia de Rugby din Moldova. Şi în acest an aniversar, a susţinut un proiect inedit - „150 moldoveni. Decoperim Moldova” cu scopul să promoveze moldovenii care duc faima ţării peste hotare prin talentul lor.

La totalizarea unui sfert de secol de succese şi realizări, BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. este o bancă de referinţă pe piaţa autohtonă, iar numele acesteia este sinonim cu încredere, calitate şi siguranţă. În prezent, Mobiasbancă - Groupe Société Générale operează prin 56 de filiale, bazându-se pe experienţa a circa 800 angajaţi care deservesc 118 000 clienţi activi - persoane fizice, juridice şi antreprenori.

La sfârşitul anului 2014, BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. a atins performanţa de a se clasa pe locul 3 în top bănci pe piaţă locală în termeni de eficienţă. Totodată a înregistrat creştere exponenţială a mai multor indicatori financiari: profitul a crescut cu 43% ceea ce a contribuit la creşterea rentabilităţii capitalului, baza de clienţi activi a crescut cu 11%, activele băncii au crescut cu 9,8%, iar valoarea dividendelor a crescut cu 37% comparativ cu 2013 ani. Portofoliul de credite de consum a crescut cu 24% şi a atins o cotă de piaţă de 15,1%, iar creditele acordate pentru procurarea sau construcţia imobilului deţin o cotă de piaţă de 18,7%.

BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. a deschis un nou Centru de Instruire, astfel a crescut numărul şi calitatea trainingurilor oferite pentru angajaţii băncii, urmărind să îmbunătăţească calitatea serviciilor oferite clienţilor băncii. Centrul include şi o filială şcoală - un concept inovativ în sistemul bancar din Republica Moldova, care va permite dezvoltarea parteneriatelor cu instituţiile de învăţământ, în conformitate cu politica de responsabilitate socială a băncii şi a Groupe Société Générale.

BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. a lansat în 2015 un serviciu absolut inovativ pe piaţă - MobiasSMS, serviciu complex şi comod de deservire bancară la distanţă, prin care clienţii pot consulta contul curent, achita facturi şi efectua operaţiuni bancare direct de pe telefonul mobil. Cu prilejul aniversării a 25 de ani de la fondare, BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. a lansat creditul aniversar fără gaj, cu reducere la dobândă de pînă la 25%.

P.

P.

Vezi și aceste știri
Polonia acordă consumatorilor subvenţii de 380 milioane de dolari în urma creşterii preţurilor la energie

Polonia acordă consumatorilor subvenţii de 380 milioane de dolari în urma creşterii preţurilor la energie

35 de decese, provocate de noul coronavirus. Datele laboratoarelor din țară

35 de decese, provocate de noul coronavirus. Datele laboratoarelor din țară

Arhiepiscopul de Ungheni și Nisporeni i se adresează cu „profundă tristețe” Maiei Sandu: „Din câte cunosc personal, ați avut rude și mătușă în mănăstire”

Arhiepiscopul de Ungheni și Nisporeni i se adresează cu „profundă tristețe” Maiei Sandu: „Din câte cunosc personal, ați avut rude și mătușă în mănăstire”

Advertoriale
Un preț mic la credit nu îți garantează mereu și cea mai bună oferta. Explică expertul Microinvest

Un preț mic la credit nu îți garantează mereu și cea mai bună oferta. Explică expertul Microinvest

Cum poți primi la farmacie un test HIV gratuit până la finalul lunii noiembrie

Cum poți primi la farmacie un test HIV gratuit până la finalul lunii noiembrie

100 de angajați maib vor participa la Maratonul Internațional Chișinău. Iată ce i-a motivat (VIDEO)

100 de angajați maib vor participa la Maratonul Internațional Chișinău. Iată ce i-a motivat (VIDEO)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
  Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
 • Oameni ca tine | Un cuplu de la Ialoveni a pus pe roate o afacere creativă: „În dragoste și în business toate căile sunt bune”
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Tărț la PAS. Analizăm promisiunile noii majorități parlamentare și cât de reale sunt acestea (AUDIO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Viața de deputat, între glamour și birocrație. Discuție cu fostul parlamentar Vadim Pistrinciuc (AUDIO)
 • De la 11, cu Veaceslav Platon despre promisiunile electorale ale lui Veaceslav Valico
Cele mai populare
 • 1
  EXCLUSIV! Cele cinci mașini ale lui Vlad Filat, sechestrate în 2015: Câte au fost vândute și ce bani a încasat statul
 • 2
  Europarlamentari: Dacă negocierile cu Gazprom vor eșua, România nu va lăsa la greu R. Moldova
 • 3
  Curtea de Apel examinează recursul împotriva arestului la domiciliu pentru Alexandr Stoianoglo. Socialiștii, un grup de persoane și Rizea, în fața instituției (VIDEO)
 • 4
  16 dosare răsunătoare ale politicii moldovenești. Cine sunt foștii demnitari găsiți nevinovați, eliberați înainte de termen sau dați de ani buni în căutare (INFOGRAFIC)
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.