*Acest material este sponsorizat

Mobiasbancă - Groupe Société Générale sărbătorește 25 de ani de la fondare

Mobiasbancă - Groupe Société Générale sărbătorește 25 de ani de la fondare
Foto: mobiasbanca.md

Istoria de succes a băncii începe la 4 iulie 1990, iar anul acesta BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. marchează 25 de ani de la fondare. Este una dintre cele mai inovative şi de încredere bănci pe piaţa locală, cu procese operaţionale şi produse care corespund standardelor internaţionale. Anul curent a intrat în topul băncilor în termeni de eficienţă şi a prelungit parteneriatul de lungă durată cu Instituţiile Financiare Internaţionale, deţinând poziţia de lider în implementarea facilităţilor de creditare şi produselor inovative.

În cei 25 de ani de prezenţă pe piaţa bancară din Republica Moldova, a fost printre primele bănci afirmate pe piaţa valorilor mobiliare care au beneficiat de linii de creditare din partea Organizaţiilor Financiare Internaţionale, a implementat tehnologii de ultimă generaţie şi produse inovatoare menite să sprijine dezvoltarea clienţilor săi.

BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. marchează un moment istoric şi o nouă etapă de dezvoltare în anul 2007 când devine parte a Grupului francez Société Générale. Prin alinierea la standardele Grupului, modul de operare şi organizare a băncii s-au ridicat la nivel internaţional şi a fost dat startul unor schimbări majore, reflectate în rapiditatea operaţiunilor şi confortul clientului, abordarea individuală în relaţia cu clienţii şi oferirea produsele personalizate.

Parcursul istoric al băncii a fost marcat de numeroase realizări şi inovaţii:
• în 1996 BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. s-a transformat în societate pe acţiuni şi a aderat la sistemul internaţional de plăţi SWIFT
• este membru asociat al sistemului internaţional de plăţi Europay International din anul 2002
• în 2003 a implementat sistemul automatizat bancar on-line
• este prima bancă care a lansat un card de credit pe piaţa locală în 2005 - NEOS
• în 2010 a fost lansată gama de carduri cu design inovativ Cherie Cherie
• BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. este prima şi singura bancă din Moldova care deţine certificatul ISO 9001:2008 în domeniul calităţii.

În deschiderea conferinţei de presă, Preşedintele băncii, Ridha Tekaia a menţionat: “BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. împlineşte anul acesta o vârstă frumoasă cu multe realizări care ne bucură. În 25 de ani am devenit o bancă de top pe piaţă şi ne bucurăm de încrederea clienţilor, de stabilitatea financiară şi susţinerea partenerilor internaţionali. Este rezultatul sinergiei echipei şi fidelităţii valorilor băncii - spirit de echipă, inovaţie, responsabilitate şi angajament. Totodată, ne implicăm în viaţa comunităţii şi susţinem mai multe proiecte şi iniţiative sociale”.

BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. îşi confirmă statutul de instituţie social responsabilă prin dezvoltarea proiectelor ce vizează educaţia, sportul, cultura şi protecţia mediului. În anul 2008 a început un parteneriat de lungă durată cu Federaţia de Rugby din Moldova. Şi în acest an aniversar, a susţinut un proiect inedit - „150 moldoveni. Decoperim Moldova” cu scopul să promoveze moldovenii care duc faima ţării peste hotare prin talentul lor.

La totalizarea unui sfert de secol de succese şi realizări, BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. este o bancă de referinţă pe piaţa autohtonă, iar numele acesteia este sinonim cu încredere, calitate şi siguranţă. În prezent, Mobiasbancă - Groupe Société Générale operează prin 56 de filiale, bazându-se pe experienţa a circa 800 angajaţi care deservesc 118 000 clienţi activi - persoane fizice, juridice şi antreprenori.

La sfârşitul anului 2014, BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. a atins performanţa de a se clasa pe locul 3 în top bănci pe piaţă locală în termeni de eficienţă. Totodată a înregistrat creştere exponenţială a mai multor indicatori financiari: profitul a crescut cu 43% ceea ce a contribuit la creşterea rentabilităţii capitalului, baza de clienţi activi a crescut cu 11%, activele băncii au crescut cu 9,8%, iar valoarea dividendelor a crescut cu 37% comparativ cu 2013 ani. Portofoliul de credite de consum a crescut cu 24% şi a atins o cotă de piaţă de 15,1%, iar creditele acordate pentru procurarea sau construcţia imobilului deţin o cotă de piaţă de 18,7%.

BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. a deschis un nou Centru de Instruire, astfel a crescut numărul şi calitatea trainingurilor oferite pentru angajaţii băncii, urmărind să îmbunătăţească calitatea serviciilor oferite clienţilor băncii. Centrul include şi o filială şcoală - un concept inovativ în sistemul bancar din Republica Moldova, care va permite dezvoltarea parteneriatelor cu instituţiile de învăţământ, în conformitate cu politica de responsabilitate socială a băncii şi a Groupe Société Générale.

BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. a lansat în 2015 un serviciu absolut inovativ pe piaţă - MobiasSMS, serviciu complex şi comod de deservire bancară la distanţă, prin care clienţii pot consulta contul curent, achita facturi şi efectua operaţiuni bancare direct de pe telefonul mobil. Cu prilejul aniversării a 25 de ani de la fondare, BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. a lansat creditul aniversar fără gaj, cu reducere la dobândă de pînă la 25%.

P.

P.

Vezi și aceste știri
Trei tornade au lovit vestul Germaniei. O persoană a murit, iar câteva zeci au fost rănite (VIDEO)

Trei tornade au lovit vestul Germaniei. O persoană a murit, iar câteva zeci au fost rănite (VIDEO)

Forțele ucrainene se pregătesc pentru un eventual atac la granița cu Belarus

Forțele ucrainene se pregătesc pentru un eventual atac la granița cu Belarus

Ex-președintele român Traian Băsescu a accidentat o mașină parcată și a mers la poliție pentru a fi testat

Ex-președintele român Traian Băsescu a accidentat o mașină parcată și a mers la poliție pentru a fi testat

Advertoriale
Cristina Guțu: „Am slăbit cu 10 kilograme în doar 2 două luni, vezi cum am reușit!”

Cristina Guțu: „Am slăbit cu 10 kilograme în doar 2 două luni, vezi cum am reușit!”

Trei reguli cum afacerea ta poate supraviețui concurenței

Trei reguli cum afacerea ta poate supraviețui concurenței

Reprezentanți ai Guvernului de la București au vizitat Victoriabank, cea mai mare investiție românească în Republica Moldova (VIDEO)

Reprezentanți ai Guvernului de la București au vizitat Victoriabank, cea mai mare investiție românească în Republica Moldova (VIDEO)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
  Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Tatiana Miron, tânăra care a decis să revină din Spania pentru a dezvolta satele din Moldova (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Liderii lumii - sup lupă (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Dumitru și Emanuela Ciuprina, tinerii care au schimbat Bucureștiul pe satul Lunga din Florești (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Paștele - mâncare, tradiție, mister
Cele mai populare
 • 1
  Forțele ucrainene se pregătesc pentru un eventual atac la granița cu Belarus
 • 2
  Un tânăr a ajuns la terapie intensivă după ce a sărit în Nistru
 • 3
  În Moldova se produce de opt ori mai mult ulei și grăsimi decât acum un an
 • 4
  Podoliak crede că un acord de pace e posibil doar după retragerea trupelor rusești
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.