Viceprimarul Chironda se plânge de presiuni la Primăria Chișinău, după ce s-a inițiat o anchetă în care este vizat: „E un abuz vădit”

Viceprimarul Chironda se plânge de presiuni la Primăria Chișinău, după ce s-a inițiat o anchetă în care este vizat: „E un abuz vădit”

Viceprimarul capitalei, Victor Chironda, spune că tot acest scandal cu ancheta de serviciu inițiată pe subiectul concediului său, este doar un motiv de a distrage atenția de la subiectul Hotelului Național.  Acesta consideră că se urmărește demiterea lui pentru că ar fi incomod. Chironda este acel care acum trei zile a ieșit într-o conferință de presă pentru a avertiza că au fost admise încălcări în documentația de urbanism, încălcări ce ar fi putut permite demolarea hotelului cu pricina.

„Ceea ce se întâmplă e un abuz vădit, dar probabil sunt indicații pentru inițierea acestei proceduri, care să se încheie cu demisia mea. Cred că acest lucru se întâmplă din cauza că, în ultima jumătate de an, am început să simt o presiune mai mare pe procedura de semnare a actelor permisive”, a declarat viceprimarul într-o conferință de presă.

„Bănuiesc că au făcut intenționat această procedură de nesemnare a cererii mele de concediu, pentru a crea un motiv ca eu să fiu demis din funcție. Tot acest scandal în jurul concediului meu, nu are menirea decât să redirecționeze focusul opiniei publice, pentru că nu este vorba de concediul lui Victor Chironda, ci de emiterea autorizației de desființare a Hotelului Național, care a fost semnată, dar nu a fost încă emisă. Întrebarea e dacă totul a fost legal, de ce autorizația nu a fost încă emisă. Dacă avea să fie totul legal și Chironda incompetent, trebuia să fie emis și gata.”

Publicitate

Ieri, 17 iunie, primarulgeneral al Chișinăului, Ion Ceban a dispus o anchetă de serviciu în care este vizat viceprimarul capitalei Victor Chironda. Edilul cere grupului de lucru să elucideze pretinsele absențe nemotivate ale lui Chironda. De altă parte, viceprimarul spune că în perioada respectivă a fost bolnav de COVID-19 și ar fi avut motiv să lipsească. La mijlocul conflictului dintre cei doi ar fi intenția demolării hotelului Național.

Relațiile dintre cei doi aleși locali s-au tensionat în momentul în care a fost abordat subiectul hotelului Național. Viceprimarul capitalei, Victor Chironda, a cerut suspendarea din funcție a arhitectei șefă a capitalei Svetlanei Dogotaru pentru că ar fi admis încălcarea procedurilor de elaborare a documentației de urbanism, ceea ce ar fi putut duce la demolarea Hotelului Național. Dogotaru a calificat declarațiile ca fiind cu context politic și spune că Chironda și-ar dori un loc în listele vreunui partid

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal