Reacția lui Filip la plecările din PDM: „Două semnături sunt false” (VIDEO)

Reacția lui Filip la plecările din PDM: „Două semnături sunt false” (VIDEO)

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip a venit cu o reacție, după ce patru primari și un consilier local din Rîșcani, membri ai PDM, și-au anunțat plecarea din formațiunea politică. Într-un interviu pentru AGORA, Filip a declarat că două dintre cele cinci semnături sunt false.

„Am reușit să schimb câteva vorbe cu colegii mei de la Rîșcani cu referire la declarația care sună puternic a Organizație Teritorială Rîșcani. Primarul de Pîrjota Victor Garbuz a plecat de un an de zile și dat afară de la PDM pentru că el demult este cu PSRM. Același lucru ține și de consilierul Nicolae Romanciuc.

Publicitate

Cu referire la ceilalți trei primari, Pavel Filip susține că semnătura Antoninei Șarban și a lui Vitalie Țîței sunt false, iar aceștia vor ieși cu declarații ulterioare.

„Unica semnătură reală este cea a lui Ion Vacarciuc. El le-a spus colegilor mei că a fost la el Nichiforciuc și Mâzdrenco de la PSRM și l-au amenințat că dacă nu va semna această declarație, îi vor da afară fiul lui care lucrează la Vamă”, susține Pavel Filip

Potrivit lui, aceste lucruri s-au întâmplat în campania electorală.

„Primarul nostru de Varnița a fost teelfonat și spus că i s-a pus explozibil în casă. Acestea sunt intimidări, pentru că el nu și-a părăsit casa și știa care sunt intenția celor care vor să intre la dânsul în casă. Exemple de acestea sunt foarte multe. O altă primăriță a fost intimidată de domnul Nichiforciuc, cu cumătrul lui, Curmei, care a fost la ea și i-a spus că are un proiect la AIPA. Dacă vrea să meargă acest proiect înainte, atunci să părăsească PDM și să semnze declarația. Evident că doamna are multă demnitate și nu a semmnat acest lucru”, a mai spsu Pavel Filip.

Liderul democrat susține că aceste intimidări au loc la acțiunile întreprinse de Eugeniu Nichiforciuc.

Contactat de AGORA pentru o reacție, Eugeniu Nichiforciuc a negat acuzațiile care i-au fost aduse.

„Am auzit și eu aceste declarații. Pot să vă asigur că toți cei care au plecat din partid au făcut-o pentru că Pavel Filip este un lider slab. Eu nu am intimidat pe nimeni. Problema este Pavel Filip care caută eșecuri în afară, dar de fapt ele sunt în interiorul partidului”, a declarat Nichiforciuc.

„Promisiunea lui Dodon să-l pună pe lista socialiștilor nu a mers, pentru că este toată lumea împotriva lui și acuma el gândește că prin distrugere va atrage atenție. Și nici nu știi cum se trezește PSRM să-l ia pe liste”, a declarat Filip.

Întrebat despre astfel de acțiuni și pe timpul lui guvernării Partidului Democrat, Pavel Filip a spus că „posibil să fi avut loc”, dar nu a dat detalii.

Amintim că, patru primari și un consilier local din raionul Rîșcani au anunțat că părăsesc Partidul Democrat din Moldova (PDM). Aceștia au adus acuzații la conducerea formațiunii precum că deciziile de partid ar fi adoptate de un grup restrâns, ghidat de interese individuale.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal