„Ideea a pornit de la faptul că în magazine nu se mai permit pachetele din polietilenă și Slavă Domnului că au oamenii au început să se gândească la mediul în care trăim”, a declarat Președinte Consiliul de Administrație Covoare Ungheni, Nicolas Nicula.
Compania moldovenească este unul dintre pionerii mondiali la capitolul covoare sustenabile. Linia de covoare, numită Fenix, simbolizează renașterea întrucât, la modul practic, este creată din sticlele din plastic care ajung la gunoi:
„Clar că noi mai facem o prelucrare, vopsire, sunt mai multe lucruri pe care le facem în procesul tehnologic pentru a obține covorul pe care îl dorim atât din punct de vedere al aspectului cât și din punct de vedere al calității”.
Materialele din care sunt confecționate covoarele sustenabile sunt certificate în calitate de confirmare că firul este produs din deșeuri. Respectiv, cumpărătorul final atunci când cumpără covorul trebuie să vadă sigla certificatului că a parcurs tot lanțul de producere.
Covoarele sustenabile pot fi găsite într-o gamă destul de vastă de culori – de la bej-gri până la albastru. Pentru confecționarea unui covor sustenabil cu dimensiuni de 1,60 pe 2,40 m trebuie să fie prelucrate 130 de sticle din plastic cu o capacitate de 1,5 litri.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.