Asociația pentru Politică Externă, printre contributorii AGORA

APE
APE

Centru de Analiză

Asociaţia pentru Politică Externă este unul dintre principalele think-tank-uri din Moldova, al cărei obiectiv este să contribuie cu expertiza și experiența necesare la dezvoltarea și implementarea unei politici externe credibile, eficiente și pragmatice, care să sprijine democratizarea Moldovei, reintegrarea teritorială, modernizarea economică și integrarea europeană.

Asociația pentru Politică Externă, printre contributorii AGORA

Asociația pentru Politică Externă (APE) intră în rândul contributorilor AGORA. APE prin intermediul experților săi - Victor Chirilă, Natalia Stercul, Ludmila Nofit, Sorin Șclearuc, Laura Zghibarța etc, va prezenta spre atenția publicului larg materiale analitice pe subiecte de actualitate privind integrarea europeană, politica externă și de securitate a Republicii Moldova.

Asociaţia pentru Politică Externă din Moldova (APE) a fost înființată în anul 2004 de un grup cunoscut de experți moldoveni, personalități publice, foști și actuali înalți oficiali guvernamentali, precum și diplomați uniți prin angajamentul lor de a contribui cu expertiza și experiența lor la dezvoltarea și implementarea unei politici externe credibile, eficiente și pragmatice care să sprijine democratizarea Moldovei, reintegrarea teritorială, modernizarea economică și integrarea sa europeană.

De la înființare, Asociația pentru Politica Externă a implementat numeroase proiecte menite să: promoveze dialogul cu regiunea separatistă transnistreană a Moldovei; să sporească expertiza și capacitățile instituționale ale partidelor politice și ale organizațiilor societății civile în domeniul integrării europene; să încurajeze și să susțină cercetarea și dezbaterile pe probleme de politică externă; să faciliteze legăturile de rețea și parteneriat între organizațiile neguvernamentale și instituțiile guvernamentale; promoveze și apere drepturile omului și egalitatea de gen; consolideze capacitățile de combatere a discriminării autorităților locale și centrale; susțină obiectivele, reformele și perspectivele de integrare europeană ale Moldovei, precum și să contribuie la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Contributori AGORA

Departamentul de contributori este o comunitate formată din persoane și instituții competente care vin să diversifice și să îmbunătățească agenda publică prin opinii, comentarii, analize sectoriale și expertize bazate pe experiență și cunoștințe. Ne dorim ca, prin publicații analitice complexe și opinii de valoare, să ajutăm societatea să înțeleagă mai bine procesele sociale, economice și politice.

Dacă tot ai ajuns aici…

… vrem să-ți cerem o favoare. Sute de mii de oamenii intră pe AGORA, lună de lună, pentru informație de calitate. Noi credem că toți oamenii merită acces la informație corectă, verificată și explicată. Tocmai din această cauză vrem să păstrăm știrile și articolele pe care le facem accesibile pentru toată lumea.

La acest site de știri independent, arătăm zilnic acțiunile celor de la putere și tot ce se întâmplă în țară. Nu avem în spate oligarhi, jurnalismul pe care îl facem este liber de orice părtinire politică. Cu ajutorul tău vom continua să scoatem adevărul la suprafață și vom continua să dezvoltăm proiecte media noi care să inspire.

Suntem determinați să asigurăm un jurnalism care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțeleagă mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească atât pe timpuri de criză sau pandemie, cât și în afara ei. Munca noastră nu ar fi posibilă fără cititorii noștri, care ne susțin și ne încurajează.

Fiecare contribuție este valoroasă pentru activitatea redacției.
Ia-ți un Abonament și fii alături de AGORA. Durează doar 1 minut. Mulțumim.

Vezi și aceste știri
Anunțăm un nou contributor AGORA - Dreamups

Anunțăm un nou contributor AGORA - Dreamups

Primăria Mea se înscrie în rândul contributorilor AGORA

Primăria Mea se înscrie în rândul contributorilor AGORA

Economistul Iurie Morcotîlo se alătură comunității de contribuitori AGORA

Economistul Iurie Morcotîlo se alătură comunității de contribuitori AGORA

Advertoriale
Premiul I la o competiție de degustație în orb pentru Rară Neagră, 2020 de la Castel Mimi

Premiul I la o competiție de degustație în orb pentru Rară Neagră, 2020 de la Castel Mimi

Un producător din Moldova exportă cașcavaluri moldovenești din lapte de oi în Rusia. Cum și-a crescut afacerea

Un producător din Moldova exportă cașcavaluri moldovenești din lapte de oi în Rusia. Cum și-a crescut afacerea

Familia Toma și 14 hectare de cătină, afine și aronie. Aflați povestea din spatele unei afaceri finanțate din bani europeni (VIDEO)

Familia Toma și 14 hectare de cătină, afine și aronie. Aflați povestea din spatele unei afaceri finanțate din bani europeni (VIDEO)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Tărț la PAS. Analizăm promisiunile noii majorități parlamentare și cât de reale sunt acestea (AUDIO)
  Podcastul „Bilet în Parlament”: Tărț la PAS. Analizăm promisiunile noii majorități parlamentare și cât de reale sunt acestea (AUDIO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Viața de deputat, între glamour și birocrație. Discuție cu fostul parlamentar Vadim Pistrinciuc (AUDIO)
 • De la 11, cu Veaceslav Platon despre promisiunile electorale ale lui Veaceslav Valico
 • LIVE cu Ștefan Gligor, președintele Partidului Schimbării
 • De la 11, cu Vasile Ceban candidat la parlamentare pe lista Partidului Legii și Dreptății
Cele mai populare
 • 1
  Platon ar fi pregătit un video fals pentru denigrarea imaginii Maiei Sandu și PAS în campania electorală. În secvențe apare Ilan Șor (VIDEO)
 • 2
  Ilan Șor, despre video fake cu Maia Sandu: Se vede cu ochiul liber că este un fals făcut neprofesionist
 • 3
  Câți pensionari vor beneficia de majorarea până la 2.000 de lei a pensiei minime și câți bani sunt necesari în acest sens
 • 4
  Curtea Constituțională examinează excepția de neconstituționalitate a unui articol din Codul de Procedură Penală. Procuror: „E o ingerință în actul justiției” (LIVE)
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.