Usatîi a depus o sesizare la PG și ANI în care cere investigarea deținerii unui apartament de lux nedeclarat de către liderul PACE. Cavcaliuc: „A fost o momeală”

Usatîi a depus o sesizare la PG și ANI în care cere investigarea deținerii unui apartament de lux nedeclarat de către liderul PACE. Cavcaliuc: „A fost o momeală”

Renato Usatîi a depus o sesizare la Procuratură și Autoritatea Națională de Integritate, în care cere investigarea procurării și deținerii unui apartament de lux în București de către liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, pe care nu l-ar fi declarat oficial. Despre aceasta a anunțat liderul Partidului Nostru, într-o conferință de presă. În replică, Gheorghe Cavcaliuc susține că i-ar fi strecurat intenționat o informație falsă.

Autor:

Publicitate

Potrivit lui Usatîi, apartamentul cu numărul 13 s-ar afla la etajul întâi, pe str. Aleea Teișani. Acesta susține că imobilul aparție în proporție de 50% lui Cavcaluic și 50%, unui membru al familiei.

„Am studiat declarațiile anterioare, am așteptat să o depui și pe cea de candidat la funcția de deputat și astăzi noi am sesizat Procuratura Generală și un al ANI, în care cerem să fie făcută comisia rogatorie în România, care sunt singur că va confirma nu doar că Cavcaliuc este proprietar al unui apartament de lux într-un cartier rezidențial, dar și faptul că are și viza de reședința acolo pe pașaportul lui românesc. Am cerut să se verifice cum au ajuns banii în România pentru a procura apartamentulul și proviniența banilor”, a declarat Usatîi.

Tototdată, în cadrul conferinței de presă, Renato Usatîi a utilizat un limbaj informal, în care a dus mai multe afirmații piperate la adresa lui Gheorghe Cavcaliuc.

În replică, Gheorghe Cavcaliuc, ieșit într-un briefing de presă, și-a prezentat declarația de avere și a menționat că apartamentul „ar fi o momeală” pentru a demonstra legătura lui Renato Usatîi acestuia cu serviciile speciale din România.

„Tot acest lucru l-am făcut conștient. Prin unele persoane din cercul său, i-am dat informația cu adresa unde sunt pus la evidență în București. Acest lucru am făcut pentru a desconspira legătura lui Usatîi cu serviciile secrete ale altor state”, a declarat Cavcaliuc.

Totodată, liderul PACE a făcut un apel către autoritățile din România pentru a accesa și a vedea cine a accesat baza de date și a consultat informațiile sale.

„În aceeași zi am pregătit informația, fiind un om al legii, toate detaliile, inclusiv despre acest bun imobil și tot ce mai am nevoie. Legislația Republicii Moldova îmi permite și voi depune în termenii legali informația la Comisia Electorală Centrală”, a mai adăugat Cavcaliuc.

Totodată, și Gheorghe Cavcaliuc a utilizat mai multe cuvinte piperate la adresa lui Renato Usatîi.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal