“Comisie de Anchetă”, înaintea alegerilor parlamentare. E titlul noii premiere de la „Satiricus”

“Comisie de Anchetă”, înaintea alegerilor parlamentare. E titlul noii premiere de la „Satiricus”

Teatrul National „Satiricul Ion Luca Caragiale” își încheie cea de a XXX-a stagiune cu o nouă premieră:  PARLAMENTUL sau COMISIA DE ANCHETĂ de Mirel TALOȘ. E un spectacol de stringentă actualitate, o satiră politică tăioasă în adresa guvernanților, care ne terorizează și ne exasperează continuu prin lipsa lor de profesionalism, ignoranță și aroganță provincială, birocratism și ineficiență în activitatea parlamentară și în administrarea treburilor publice. O caricatură inspirată din realitatea cotidiană, impregnată de sarcasm și umor suculent.

Autorul piesei, de trei ori parlamentar

Semnatarul piesei PARLAMENTUL sau COMISIA DE ANCHETĂ, este un cunoscut politician român, fost membru al Parlamentului României în trei legislaturi consecutive, dar și un prozator notoriu. Cu această lucrare, Mirel Taloș debutează în dramaturgie, spectacolul de la SATIRICUS fiind o premieră absolută.

Publicitate

Construit pe un subiect incitant, cu personaje grotești, haioase, cu caricaturi ce copie cu precizie năravurile și deficiențele eroilor negativi ai scenei politice autohtone, spectacolul prezintă o realitate politică monstruoasă, reflectând-o în oglinzile strâmbe ale burlescului și grotescului și astfel făcând-o mai atractivă, cel puțin pentru publicul din sală.

...

Regia artistică și scenografia spectacolului sunt semnate de Alexandru GRECU, costumele de Ecaterina SALIMOVA, muzica de Gheorghe GUȘAN, canto de Ludmila PRODAN, coregrafia de Dumitru TANMOȘAN.

Din distribuție fac parte:

Viorel CORNESCU (Napoleon Cucuruz), Alexandru CRÎLOV (Mihai Popescu), Daniel CIOBANU (Fridolin Diamand), Nina TODERICO (Andrea), Stas SEMIONOV (Iulius), Gheorghe GUȘAN (Tuliu), Nicolae RACOVIȚĂ (Sever), Doina GOPȘA (Petra), Roman GOPȘA (Deputatul 1), Arcadie RĂCILA (Deputatul 2), Nadejda CRÎLOV (Deputatul 3), Constatin GHILEȚCHI (Deputatul 4), Roman MALAI (Deputatul 5), Eugeniu MATCOVSCHI (Platon Efemerim Bărbătescu), Artiom OLEACU (Secretarul Comisiei pentru controlul activităților de spionaj exterior), Ion GROSU (Ministrul Transporturilor), Alexandrina GRECU (Jurnalista), Ira CAZAC (Un oficial al Ministerului Sănătății), Vasile CAȘU (Alfredo Pană, directorul departamentului de securitate și spionaj).

Premiera e pentru sâmbătă, 26 iunie 2021, ora 18.30.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal