O platformă online le permite oamenilor de afaceri să economisească timp și resurse pentru a perfecta mai multe documente (VIDEO)

O platformă online le permite oamenilor de afaceri să economisească timp și resurse pentru a perfecta mai multe documente (VIDEO)

Serviciile în domeniul expertizei mărfurilor, evaluării bunurilor și perfectării certificatelor de origine nepreferențiale au devenit mai simple și mai accesibile pentru agenții economici din țara noastră. Asta după ce Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a pus la dispoziția întreprinzătorilor platforma online www.client.chamber.md, care le permite oamenilor de afaceri să economisească timp și resurse pentru a perfecta o serie de documente. 

Sandriliona este una dintre întreprinderilor din țara noastră care accesează frecvent serviciile oferite de Camera de Comerț și Industrie. De multe ori, pentru a obține un act cu semnătură și ștampilă, responsabilii de la întreprindere trebuiau să petreacă câteva ore pe drum. Situația s-a schimbat, însă, odată cu digitalizarea serviciilor CCI. 

Publicitate

„Timpul pentru bussines este un activ foarte important, iar serviciile digitalizate sunt binevenite, deoarece facem economie și de timp, și de resurse umane. Traficul de la Chișinău ne dă bătăi de cap, de aceea aceste servicii sunt binevenite și apreciate”, a declarat managerul operațional al „Sandriliona”, Angela Lupu.

Pe lângă economia de hârtie și de timp, serviciile digitale oferite de Camera de Comerț și Industrie i-au cucerit pe oamenii de afaceri prin siguranța că rezultatul scontat va fi obținut mult mai rapid:

„Tehnologiile avansate conduc spre transparență și, respectiv, ușurarea procesului de obținere a autorizațiilor”.

SRL Tititi efectuează produse din marochinărie. Compania colaborează cu mai mult firme din Italia, care, la rândul lor, cooperează cu diverse branduri de genți și portmonee. Pentru a-și expertiza mărfurile, întreprinzătorii trebuiau să facă drumuri dese la oficiul Camerei de Comerț și Industrie. Vestea că o bună parte dintre operațiuni vor putea fi făcute din fața calculatorului, i-a bucurat pe întreprinzători.

„Platforma e foarte benefică, e foarte ușor să colaborezi. Acum, datorită platformei e mult mai ușor de lucrat. În timp nu ai nevoie să mergi prin oraș, cât și rapiditate- am dat actul și peste două zile totul e gata”, a declarat Claudia Tanas, economistă în cadrul companiei.

 Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, spune că din perioada  de pandemie COVID până în prezent, antreprenorii și-au stabilit obiective de optimizare a costurilor, iar numărul tranzacțiilor online este în continuă creștere. În acest context, noua platformă online devine un instrument necesar și solicitat pentru afaceri.

„Pe parcursul ultimei jumătate de an avem peste 50 de companii care au preluat peste 800 de certificate în formatul respectiv și sperăm ca acest trend să fie unul în creștere în viitorul apropiat”, a spus Sergiu Harea.

Harea a precizat că următorul pas pentru a ușura munca agenților economici din Moldova ține de digitalizarea actelor perfectate de CCI, altfel spus, eliberarea lor în format electronic, cu semnătură digitală:

„Atunci companiile autohtone în general nu vor avea contact direct cu angajații Camerei de Comerț și Industrie”.

Platforma poate fi accesată de pe un computer sau telefon mobil conectat la Internet. Utilizatorii pot alege în mod independent cum să semneze cererea prin serviciul Msign: semnătură electronică, semnătură mobilă sau buletin informativ electronic. Totodată, plata pentru servicii este disponibilă prin intermediul transferurilor bancare online sau a terminalelor de plată fără comisioane suplimentare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal