
PAȘ rămâne fără simbol electoral? Curtea de Apel a respins recursul în privința CEC
Magistrații Curții de Apel au respins la ședința din 28 iunie recursul Partidului Noua Opțiune Istorică, redenumit Partidul Alternativă și Șanse, în privința Comisiei Electorale Centrale. Forța politică s-a adresat judecătorilor cerând să oblige Comisia Electorală să înregistreze simbolul electoral „PAȘ”.
・
Dosarul privind recursul Partidului Noua Opțiune Istorică a fost repartizat judecătorului Anatolie Minciună.
Adresarea la CA a urmat după ce Comisia Electorală Centrală a refuzat să înregistreze simbolul electoral al Partidului Noua Opțiune Istorică pentru că ar semăna foarte mult cu cel al Partidului Acțiune și Solidaritate. Practic, este vorba de formațiunea politică, care, de curând, și-a schimbat denumirea în Partidul Alternative și Șanse, ceea ce abreviat ar însemna PAȘ. Mai mult, vizual simbol se aseamănă cu cel al PAS.
„Consideram refuzul ca fiind neîntemeiat. Este litera Ș la final și ăsta e criteriul de delimitare și este o deosebire ce nu poate fi neglijată”, a declarat în apărarea sa un reprezentant al Partidului Alternative și Șanse.
Forța politică urma să prezinte o nouă variantă a simbolului, însă, acest lucru nu s-a întâmplat.
AGORA menționează că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc la 11 iulie, 2021. Până acum, 23 de concurenți au fost înregistrați la CEC și au intrat în cursa electorală pentru fotoliile de deputați în Parlamentul R. Moldova. Între aceștia, două blocuri electorale, 20 de partide politice și un candidat independent.