Deputații români, în ședință: Se votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. UPDATE: Moțiunea, respinsă de Parlament

Deputații români, în ședință: Se votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. UPDATE: Moțiunea, respinsă de Parlament

Camerei Deputaţilor şi Senatului din România s-au întrunit în ședință la 29 iunie pentru dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului inițiată de PSD. Aceasta este intitulată simbolic „România eşuată. Recordul „fantastic” al Guvernului Cîţu”. La începutul şedinţei şi-au înregistrat prezenţa 364 de parlamentari, notează Agerpres.ro.

UPDATE: Parlamentul a respins prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Au fost 201 voturi „pentru” și un vot împotriva. Pentru ca moțiunea să fie adoptată ar fi fost nevoie de 234 de voturi. „Coaliția guvernează în continuare”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței de plen, scrie digi24.ro.

Știrea inițială: Moţiunea de cenzură a fost prezentată în plenul român reunit săptămâna trecută. „Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României „spre prăpastie cu o viteză uluitoare” şi este momentul ca Guvernul Cîţu să plece acasă”, se arată în textul moţiunii de cenzură.

Publicitate

„Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăieşte de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Preţurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esenţiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depăşit 6 lei (n.r. lei românești). Numai „lucruri fantastice”! Datoria publică bate record după record, iar de ţinta de deficit de 3% nu îşi mai aminteşte nimeni! Cu toate acestea, alocaţiile, salariile şi pensiile sunt îngheţate şi antreprenorii se plâng că statul nu le plăteşte lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat! Şi atunci, întrebarea care este pe buzele tuturor românilor este: ce aţi făcut cu banii, domnule Cîţu!?", conform documentului iniţiat de parlamentarii PSD.

Potrivit textului, în timp ce „camarila politică şi firmele de partid au profituri grase, majoritatea românilor îşi văd redusă în fiecare secundă puterea de cumpărare”.

„În realitate, efectele guvernării PNL-USR-PLUS-UDMR sunt crunte: creşterea preţurilor la alimente de bază, medicamente şi utilităţi este de peste 10%, în timp ce salariile şi pensiile au îngheţat. Aceasta înseamnă minus 10% scădere a puterii de cumpărare pentru 90% dintre salariaţi şi pensionari! Mai mult, BNR anunţă o dublare a inflaţiei în 2021. Este efectul creşterii dramatice a costului vieţii. Iar de la 1 iulie vin noi scumpiri!”, susţin social-democraţii.

PSD afirmă că „atitudinea de vătafi îmbuibaţi care varsă lacrimi de crocodil de grija poporului, a guvernanţilor, este înspăimântătoare”.

Pentru a fi adoptată, moţiunea trebuie să aibă 234 de voturi „pentru”, adică jumătate plus unu din numărul de mandate. PSD are 157 de parlamentari.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal