„Aceste evoluții extrem de importante și pozitive ne aduc mai aproape de semnarea și apoi ratificarea Acordului de Asociere și cel de Liber Schimb cu UE și bineînțeles obținerea pe parcursul anului 2014 a regimului liberalizat de vize. Eu văd avantaje. Dezavantaje sunt pentru moment. Pentru a beneficia de toate oportunitățile Zonei de Liber Schimb, e adevărat, trebuie să facem niște investiții, pentru ca mărfurile noastre să fie competitive, să corespundă anumitor standarde, astfel încât să aibă acces la piața europeană. Asta ne va ajuta și pe noi, consumatorii de acasă - cumpărăm produse și nu știm dacă ne fac bine sau nu, dacă corespund anumitor cerințe fitosanitare”, a menționat șeful Executivului.
De asemenea Leancă a mai adăugat că „trebuie făcute și anumite ajustări, care, atât pe termen mediu, cât și pe termen lung, vin cu numeroase beneficii, atât pentru consumator, cât și pentru producătorii din Republica Moldova”. „Produsele moldovenești vor fi mai competitive nu doar pe piața estică, dar și pe piața vestică”, a conchis el.
<iframe src="http://www.rfi.ro/rfi-embed/46606/0" width="100%" height="98" frameborder="0"></iframe>
Și ministrul Economiei Valeriu Lazăr se arată optimist când vine vorba de parafarea Acordului de Asociere. Potrivit lui, acest document poate fi considerat evenimentul economic al anului 2013 iar semnarea acordului ar putea deveni evenimentul economic principal al anului viitor.
UNIMEDIA amintește că Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere și de Liber Schimb cu UE la 29 noiembrie 2013 în cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius. Menționăm că anterior și EXPERT-GRUP a calificat parafarea acestui document drept o reușită a guvernării în anul 2013.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.