Vizitele de lucru în Italia și Polonia ale delegațiilor în frunte cu Maia Sandu au costat 86.000 de lei. Cum au fost cheltuiți banii

Vizitele de lucru în Italia și Polonia ale delegațiilor în frunte cu Maia Sandu au costat 86.000 de lei. Cum au fost cheltuiți banii

Circa 60.000 de lei pentru vizita de lucru în Italia și în jur de 26.000 de lei pentru deplasarea de serviciu în Polonia. Acestea sunt sumele cheltuite de personalul Aparatului președintelui pentru cele două deplasări din luna iunie în afara țării.

Pentru deplasarea de serviciul în Italia, din bugetul Președinției au fost distribuiți în total 59.800 de lei. Aceasta pentru patru persoane, membre ale delegației. În Roma și Milano, în perioada 17-20 iunie au mers șefa țării Maia Sandu, două consiliere - Cristina Gherasimov și Elena Druță, dar și specialistul principal în Secția comunicare cu mass-media a Direcției comunicare și protocol, Alexandru Vdovicenco.

Din suma prevăzută, pentru cazare s-au cheltuit 17.000 lei, pentru bilete la tren 5.000 lei, pentru bilete avia - 27.000 lei. Diurna a constituit în total 10.400 de lei.

Publicitate
...

Ulterior, în perioada 20 -21 iunie, președinta țării, însoțită de consiliera pe domeniul politici externe, Cristina Gerasim, au mers într-o vizită de lucru în Polonia, la Varșovia. Pentru aceasta, din bugetul instituției au fost distribuiți 26.200 de lei. Banii au fost cheltuiți pentru bilete la avion -24.900 lei și diurna de 1.300 de lei.

...

AGORA menționează că,  președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu omologul său Andrzej Duda, în cadrul vizitei oficiale pe care a efectuat-o la Varșovia, la invitația președintelui polon.

Programul vizitei la Varșovia a continuat cu întrevederea cu președinta Seimului polon, Elżbieta Witek. Părțile au  discutat despre cooperarea pe subiecte de interes comun, inclusiv pe dimensiunea parlamentară, și despre importanța de a consolida dialogul politic la nivel înalt.

La fel, la invitația omologului său, Maia Sandu a mers în Italia unde a avut o întrevedere cu președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, dar și cu președinta și vicepreședinta Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova - Republica Italiană din cadrul Senatului, Loredana Russo și Alessandra Maiorino. Șefa țării s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei, discutând problemele cu care se confruntă.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal