A rămas însărcinată în timpul pregătirilor pentru olimpiada de la Tokyo, dar a continuat antrenamentele după naștere. Atleta Dimitriana Surdu a povestit despre așteptările sale înainte de marele eveniment

A rămas însărcinată în timpul pregătirilor pentru olimpiada de la Tokyo, dar a continuat antrenamentele după naștere. Atleta Dimitriana Surdu a povestit despre așteptările sale înainte de marele eveniment

În ultimul an, în viața atletei Dimitriana Surdu au avut loc mai multe schimbări. La începutul acestui an sportiva a devenit mamă. Campioană balcanică la aruncarea greutății spune că a revenit la scurt timp la antrenamente, iar acum este într-o formă bună și gata să evolueze la jocurile olimpice de la Tokyo. 

„În timpul pandemiei a fost foarte dificil să ne antrenăm pentru jocurile olimpice. Nu aveam obiectele necesare ori unde să mă antrenez. În sat, la țară, ieșeam pe câmp și făceam diferite aruncări. Aveam diferite obiecte pe care le improvizam eu singură, o buturugă de lemn, diferite anvelope. După o perioadă, am rămas însărcinată. Acest lucru a schimbat tot, am lăsat brusc sportul”, povestește sportiva.

„Am aflat că sunt însărcinată la o lună și jumătate. În luna aceea m-am antrenat intensiv. Tot veneam la Chișinău, făceam exerciții de forță, cu haltera, aruncam. Simțeam niște simptome, dar nu credeam că sunt însărcinată”, spune Dimitriana Surdu.

Publicitate
...

Sportiva a dat naștere bebelușului la 13 ianuarie, iar la 1 martie a revenit deja la antrenamente.

„Mi-a fost foarte dificil la început, nu puteam nici să alerg, nici să mă așez, niciun exercițiu nu puteam să fac. După o perioadă de două uni, totul s-a normalizat, am ajuns, cât de cât, să pot efectua exercițiile, nici nu mi-am închipuit că o să-mi revin așa de repede. Mă gândeam că o să ajung la un rezultat mult mai mic, dar am ajuns la performanțe bune. ”

...

Acum, sportiva continuă să muncească pentru a avea o prestație cât mai reușită la olimpiadă.

„Vreau să arăt că, fiind mamă sportivă pot munci și să arăt că pot reprezenta cu mândrie țara noastră. Acum încerc să obișnuiesc copilul cu laptele praf, fiindcă nu vrea categoric să accepte biberonul. Copilului meu îi va fi greu și asta mă dezechilibrează emoțional”, spune Dimitriana Surdu.

În 2020, atleta a devenit campioană balcanică la aruncarea greutății.

12 sportivi din Republica Moldova vor evolua la Jocurile olimpice de la Tokyo. Evenimentul se va desfășura între 23 iulie și 8 august în capitala japoneză.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal