Manifestul lui Orban despre viitorul Uniunii Europene, respins de mai multe publicații, deși era plătit

Manifestul lui Orban despre viitorul Uniunii Europene, respins de mai multe publicații, deși era plătit

Mai multe publicații au refuzat să publice manifestul cu privire la viitorul Uniunii Europene al premierului maghiar Viktor Orban. Motivul care a stat în spatele acestor refuzuri este legat de faptul că instituțiile media îl consideră un politician care încalcă drepturile omului sau libertatea presei, notează Digi24.

Ziarul belgian De Standaard nu doar a respins cererea premierului ungar, dar în locul unde şi-ar fi găsit locul mesajul lui Viktor Orban a publicat propriul mesaj în culorile curcubeului, steagul simbol al comunităţii LGBT. În acest mesaj a fost inclus textul „Dragă Viktor Orban, legile nu trebuie să facă niciodată distincţie între dragoste şi dragoste”, o exprimare a criticilor europene faţă de recenta lege a Ungariei împotriva promovării homosexualităţii în şcoli.

Printre ziarele care au refuzat publicarea mesajului premierului ungar se numără The Times of Malta, Dagens Nyheter din Suedia şi alte două publicaţii belgiene, La Libre Belgique şi De Morgen. Mesajul a apărut în schimb în publicaţiile Le Figaro din Franţa, ABC din Spania, Jyllands-Posten din Danemarca şi Mlada fronta Dnes din Republica Cehă, potrivit Agerpres.

Publicitate

Guvernul de la Budapesta nu a precizat câte publicaţii europene a abordat pentru publicarea manifestului

„La Bruxelles se construieşte un super-stat pentru care nimeni nu şi-a dat acordul” şi „noi spunem «nu» unui imperiu european”, este menţionat în primul punct al manifestului guvernului de la Budapesta. Acesta consideră în continuare că integrarea europeană trebuie să fie un mijloc, nu un scop în sine şi în UE „deciziile trebuie luate de liderii aleşi, nu de ONG-uri”, iar statul de drept nu trebuie să fie „externalizat”.

„Trebuie să restabilim democraţia europeană. Parlamentul European s-a dovedit a fi o cale fără ieşire. Acesta reprezintă exclusiv propriile sale interese ideologice şi instituţionale. Trebuie consolidat rolul parlamentelor naţionale”, mai notează Viktor Orban în acel document, la finalul căruia cere admiterea Serbiei în UE.

Guvernul de la Budapesta nu a precizat câte publicaţii europene a abordat pentru publicarea acestuia. „Acest anunţ este pentru noi o cale de a spune într-o manieră simplă şi clară ceea ce noi credem că este bine pentru viitorul UE”, a răspuns agenţiei Reuters un purtător de cuvânt al executivului ungar.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal