95 de mii de euro pentru un loc într-o zonă rezidențială de elită. Detalii despre apartamentul nedeclarat al liderului PACE

95 de mii de euro pentru un loc într-o zonă rezidențială de elită. Detalii despre apartamentul nedeclarat al liderului PACE

Procurat la doar jumătate de an de la demisia din funcția de șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, apartamentul din București al lui Gheorghe Cavcaliuc ar fi costat circa 95.000 de euro. Situat într-o zonă de elită din afara orașului București, imobilul liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc este subiectul unei noi investigații realizate de „CU SENS”.

UPDATE: Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, susține că nu a comis nicio ilegalitate legată de declarațiile de avere și venit. „Am completat două astfel de declarații. Una era cu proprietățile din România și contul bancar de pe care am făcut transferul, iar alta fără. La CEC am depus-o pe cea fără imobile din România și contul bancar de unde am transferat banii, pentru a-l provoca pe Renato Usatîi și a deconspira legăturile sale cu serviciile secrete ale unui alt stat. Știu că, potrivit legii am dreptul să fac modificări în declarația de avere până în ultima zi și am făcut uz de acest drept”, susține Cavcaliuc într-o reacție.

Acesta afirmă locuința ar fi fost procurată legal și amintește de salariul pe care-l primea de la compania petrolieră internațională ala care a afost angajat - 198.000 de dolari, potrivit lui Cavcaliuc.

Publicitate

„De asemenea, am vândut unele imobile pe care le aveam în proprietate, bani la fel declarați la CEC”, spune Cavcaliuc,

Știrea inițială: Potrivit Autorității Naționale de Integritate (ANI), admiterea unor date incomplete sau falsul în declarația de avere se pedepsește penal.

De cum faci stânga pe lângă Grădina Zoologică, se deschide o alee ce șerpuiește prin Pădurea Băneasa, la capătul căreia apare un oraș diferit de tot ce există în București. Blocuri albe, construite într-un stil minimalist se îmbină armonios cu peisajul natural. Ai ajuns în complexul Greenfield Residence, situat în zona de Nord a capitalei României, la doar zece minute de Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Într-un bloc din acest cartier cochet, departe de aglomerația orașului, protejat de scutul de verdeață, e proprietatea din străinătate a colonelului Gheorghe Cavcaliuc.

...

...

Potrivit documentului emis de autoritățile române, Gheorghe Cavcaliuc deține 50% din apartamentul cu suprafața utilă de 68,6 metri pătrați și o suprafață totală de 74,9 metri pătrați. Cealaltă jumătate se află în proprietatea partenerei sale de viață – Eugenia Cavcaliuc. Cei doi apar în contractul de vânzare-cumpărare drept cetățeni români, cu viza de reședință la Vaslui.

Apartamentul este compus din trei camere, grup sanitar, bucătărie, dressing, baie și terasă și a fost cumpărat la pachet cu o cotă-parte de 4,12% din părțile comune ale blocului și o cotă de teren aferent cu suprafața de 15,6 metri pătrați.

...

...

L-au achiziționat în decembrie 2019, la doar jumătate de an de la demisia lui Cavcaliuc din funcția de șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP). Prin urmare, noua achiziție nici nu s-a regăsit în declarația de avere și interese pentru anul 2019, care a fost depusă la demisie. Atunci, Cavcaliuc a declarat un venit de puțin peste 200 mii de lei – salariul său de șef-adjunct la IGP, două apartamente și o vilă.

Mai multe detalii despre apartamentul lui Cavcaliuc puteți citi în investigația CU SENS.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal