Anchetă în privința absențelor de la serviciu a lui Victor Chironda a fost finalizată. Viceprimarul susține că ar putea fi demis (DOC)

Anchetă în privința absențelor de la serviciu a lui Victor Chironda a fost finalizată. Viceprimarul susține că ar putea fi demis (DOC)

Ancheta declanșată la solicitarea primarului general al capitalei, Ion Ceban, în privința absenței de la serviciu a viceprimarului Victor Chironda a fost finalizată. Astfel, în rezultatul examinării unor acte și analizei declarațiilor unor persoane audiate din cadrul Primăriei, grupul de lucru a ajuns la concluzia că în perioada 31 mai și 4 iunie, Victor Chironda a lipsit nemotivat de la serviciu.

În notificarea expediată viceprimarului, se menționează că grupul de lucru consideră aceste acțiuni ca fiind abateri disciplinare „care denotă lipsă de responsabilitate și nu este un bun exemplu personal”. Membrii grupului de lucru mai menționează și „executarea necorespunzătoare, a obligațiilor, prerogativelor și competențelor” care s-a manifestat prin întârzierile sau nerealizarea unor obiective/atribuții stabilite pe domeniile de ramură încredințate.

...

Publicitate

sursa: Facebook/Victor Chironda 

De cealaltă parte, viceprimarul Chironda susține că nu i s-au prezentat rezultatele grupului de anchetă, nu a fost audiat și nici nu a putut vedea vreun rezultat al evaluării activității sale sau vreo dovadă referitoare la neîndeplinirea atribuțiilor.

„Din câte înțeleg, la ședința de zi a Consiliului Municipal Chișinău va fi solicitată demiterea mea. Sper ca domnul primar să aibă suficient curaj și demnitate să se prezinte în persoană în fața consiliului cu această solicitare”, de scris Chironda pe pagina sa de Facebook.

La data de 17 iunie, primarul general al Chișinăului, Ion Ceban a dispus o anchetă de serviciu în care este vizat viceprimarul capitalei Victor Chironda. Edilul cere grupului de lucru să elucideze pretinsele absențe nemotivate ale lui Chironda. De altă parte, viceprimarul spune că în perioada respectivă a fost bolnav de COVID-19 și ar fi avut motiv să lipsească. La mijlocul conflictului dintre cei doi ar fi intenția demolării hotelului Național.

Relațiile dintre cei doi aleși locali s-au tensionat în momentul în care a fost abordat subiectul hotelului Național. Viceprimarul capitalei, Victor Chironda, a cerut suspendarea din funcție a arhitectei șefă a capitalei Svetlanei Dogotaru pentru că ar fi admis încălcarea procedurilor de elaborare a documentației de urbanism, ceea ce ar fi putut duce la demolarea Hotelului Național. Dogotaru a calificat declarațiile ca fiind cu context politic și spune că Chironda și-ar dori un loc în listele vreunui partid.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal