Chironda, după ce a fost demis: Era clar de ceva timp ca nu mă încadrez în această „echipă de vis”. Nu este o tragedie această plecare din funcție

Chironda, după ce a fost demis: Era clar de ceva timp ca nu mă încadrez în această „echipă de vis”. Nu este o tragedie această plecare din funcție

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi în ședința CMC a fost o răfuiala politică tipică”. Așa reacționează viceprimarul capitalei Victor Chironda după ce a fost demis prin votul majorității consilierilor municipali. Chironda afirmă că a devenit incomod pentru pentru primarul Chișinăului, dar și pentru sistemul interesat de afacere cu construcții în capitală. Iată cu reacționează la decizia aleșilor locali. 

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi în ședința CMC a fost o răfuiala politică tipică. Și nu este atât o răfuială a primarului cât a celor care controlează domeniul construcțiilor în oraș. Nu este vorba de un grup de câteva persoane, ci de un întreg sistem. [...] Și această caracatiță s-a arătat foarte deranjată că un oarecare viceprimar a îndrăznit să i se opună, așa cum am făcut-o în acești aproape doi ani de activitate. Iar în cazul hotelului Național sistemul s-a supărat așa de tare încât a decis să mă demită, cu acordul și suportul plenar celui care ar fi trebuie să mă apere”, spune Victor Chironda.

Viceprimarul a ținut să comenteze și cazul hotelului Național în jurul cărui s-a stârnit scandalul.

Publicitate

„Proprietarii adevărați [...] vor să îl demoleze și să acapareze pe gratis toate terenurile din jurul hotelului pentru a construi un nou complex de apartamente de elită. Locuitorii din zona hotelului vor plăti pentru demolare prin disconfort generat de lucrări de demolare și construcție, iar toți locuitorii și oaspeții orașului vor plăti prin timp, bani și nervi pierduți în ambuteiaje interminabile și infrastructură rutieră stricată”, scrie Chironda.

Acesta acuză primăria Chișinău că ar fi „capitulat” în situația acestei clădiri, iar pe primarul general Ion ceba că ar apăra interesul celor care vor să construiască în detrimentul chișinăuienilor.

„Pentru mine nu este o tragedie această plecare din funcție. Era clar de ceva timp ca nu mă încadrez în această „echipă de vis” a corupților din primărie. Mi-a devenit clar acest lucru când tentativele mele de reorganizare a Direcției Arhitectură și Direcției de Transport au fost blocate, iar în loc să aducem oameni noi la primăria, primarul a preferat să lucreze cu oamenii vechi și experimentați în implementarea schemelor”, adaugă Chironda.

Alesul local a ținut să le mulțumească colegilor și spune că va prezentat în timpul apropiat un raport de activitate. Chironda spune că va continua să activeze în sectorul asociativ.

AGORA amintește că la ședința Consiliului Municipal Chișinău din 2 iulie, s-a discutat inclusiv despre demiterea viceprimarului Victor Chironda. Prin urmare, cu 28 de voturi „pentru”, Chironda a fost demis din funcție. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal