Altercații în fața monumentului lui Ștefan cel Mare. Unioniștii, luați pe sus de carabinieri, în momentul în care coloana socialiștilor ajunge în centru (VIDEO)

Altercații în fața monumentului lui Ștefan cel Mare. Unioniștii, luați pe sus de carabinieri, în momentul în care coloana socialiștilor ajunge în centru (VIDEO)

Mitingul din duminica de 4 iulie a comuniștilor și socialiștilor nu a trecut fără incidente. Coloana susținătorilor Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a fost întâmpinată cu un tricolor uriaș în fața monumentului lui Ștefan cel Mare, de către unioniștii de la Alianța pentru Unirea Românilor. Momentul a încins spiritele, iar Dorin Chirtoacă s-a aruncat spre liderii PSRM și PCRM, care înaintau în marș. Forțele de ordine au intervenit pentru a separa cele două formațiuni politice, iar unioniștii au fost ținuți la depărtare de carabinieri, în timp ce socialiștii și comuniștii își vedeau mai departe de drum.

Polițiștii au format un cordon pentru a-i ține la o parte pe uniniștii de la AUR, care au venit în centrul orașului și au întins tricolorul chiar atunci când pe acolo treceau manifestanții BECS.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvlad.biletchi%2Fvideos%2F155736743289056%2F&show_text=false&width=560&t=0

Publicitate

La un moment dat, Dorin Chirtoacă a sărit la bătaie la liderii BECS.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F10tv.md%2Fvideos%2F482033789561763%2F&show_text=false&width=560&t=0

„Nu doar că ne-au călcat în picioare pe noi, dar au călcat și tricolorul, steagul național al Republicii Moldova”, a declarat Valeriu Munteanu.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmaria.olar.3%2Fvideos%2F120350550175634%2F&show_text=false&width=267&t=0

Manifestațiile au loc exact cu o săptămână înainte de alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

VEZI ȘI: Manifestații în centrul capitalei, organizate BECS. Bulevardul Ștefan cel Mare, blocat (LIVE VIDEO)

Amintim că, 23 de concurenți au fost înregistrași la CEC și au intrat în cursa electorală pentru fotoliile de deputați în Parlamentul R. Moldova. Între aceștia, două blocuri electorale, 20 de partide politice și un candidat independent.

Este vorba despre: Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa - Надежда”, Partidul Democrat din Moldova, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”, Partidul Politic „Democraţia Acasă”, Partidul Politic „NOI”, Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”, Partidul Politic Alianța Pentru Unirea Românilor, Partidul Politic Partidul Verde Ecologist, Partidul Politic „Partidul Legii şi Dreptăţii”, Partidul Politic „Puterea Oamenilor”, Partidul Regiunilor din Moldova, Partidul „Patrioții Moldovei”, Partidul Politic „Partidul Schimbării”, Partidul Politic Noua Opțiune Istorică, Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii și Veaceslav Valico (candidat independent).

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal