
Momentul în care Chirtoacă se năpustește spre Dodon și Voronin. Declarațiile politicienilor despre incident (VIDEO)
În timp ce Dorin Chirtoacă își justifică gestul prin care ar fi sărit la bătaie spre Igor Dodon și Vladimir Voronin, menționând că incidentul a fost un răspuns la atacurile socialiștilor și comuniștilor, liderul PSRM invocă o altă versiune. Acesta spune că unioniștii ar fi demonstrat haos și violență prin contra-manifestația organizată de ei.
・
Momentul incidentului poate fi văzut mai jos:
https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F10tv.md%2Fvideos%2F482033789561763%2F&show_text=false&width=560&t=0
De cealaltă parte, Igor Dodon a comentat momentul în felul următor: „Iată fața adevărată a partidelor de dreapta (unioniste, pro-europene și pro-NATO). Iată haosul și violența pe care o reprezintă aceste partide - PAS, PUN, AUR ș.a. Chirtoacă și alde dânsul au fost și rămân emblema dreptei in Moldova. Emblema haosului, a bădărăniei, a furtului miliardului, a incompetenței în administrație, a corupției, emblema iresponsabilității față de cetățeni. Marșul „Iubim Moldova” a arătat diferența dintre încrederea, calmul și spiritul patriotic moldovenesc al comuniștilor și socialiștilor, pe de o parte, și extremismul politic al unioniștilor, pe de altă parte.”
În duminica de 4 iulie, cu, exact, o săptămână înainte de alegerile parlamentare anticipate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor au organizat o manifestație în centrul capitalei, mărșăluind pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt până în fața Parlamentului, acolo unde a fost instalată o scenă, de pe care liderii politici au ținut discursuri electorale. În tot acest timp, circulația traficului rutier a fost blocată în zonă.
Atât BECS, cât și AUR, formațiune căreia s-a alăturat și Dorin Chirtoacă pentru parlamentarele din 11 iulie, sunt candidați electorali la scrutinul ce urmează. Amintim că, în total, 23 de concurenți au fost înregistrași la CEC și au intrat în cursa electorală pentru fotoliile de deputați în Parlamentul R. Moldova. Între aceștia, două blocuri electorale, 20 de partide politice și un candidat independent.