Concluziile monitorizării API: AGORA reflectă campania electorală neutru și corect (VIDEO)

Concluziile monitorizării API: AGORA reflectă campania electorală neutru și corect (VIDEO)

AGORA se regăsește printre portalurile de știri care reflectă campania electorală în mod neutru. Faptul este confirmat și în raportul de monitorizare a 10 portaluri online, în perioada 21-30 iunie, monitorizare realizată de Asociația Presei Independente (API) în cadrul Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte. AGORA propune publicului un șir de materiale de informare în prag de scrutin parlamentar.

În total au fost monitorizate 10 portaluri selectate după criteriu geografic, lingvistic și după criteriul de audiență. Cumulat, toate sursele au publicat 817 știri care au reflectat campania electorală, 49 comentarii și opinii electorale, opt dezbateri electorale.

AGORA a reflectat campania electorală în perioada de referință neutru și corect, constată autorii monitorizării.

Publicitate

„AGORA prezintă în continuare echidistant această campanie electorală. De fiecare dată când au fost vizați partidele politice a fost oferit dreptul la replică. A fost lansată o campanie de promovare a participării cetățenilor la vot.

Sunt materiale de prezentare a concurenților înscriși în cursă. Un alt produs lansat de AGORA se numește „Pe 11 iulie, mă ajuți?”, prin care toți alegătorii sunt provocați să filmeze secvențe cu așteptările pe care le au de la aleși și trimise pe adresa redacției. Continuă și seria de interviuri cu candidații - „De la 11”.

Totodată a fost dedicată o pagină pentru alegerile parlamentare anticipate cu știri, reportaje, materiale explicative”, enumeră directorul executiv al API, Petru Macovei.

Potrivit datelor monitorizării se constată că dintre cele 10 portaluri, Realitatea.md are cele mai multe materiale publicate (132 materiale), iar cele mai puțiuen de portalul regional Gagauzinfo.md (10 materiale).

Celelalte portaluri - NOI.md -127, Timpul.md -125, Actualități.md -118, AGORA.md -96, Unimedia.info 85, KP.md - 74, NewsMaker- 66, Sputnik.md - 50 de materiale.

Realitatea.md a publicat cele mai multe știri, Timpul.md - cele mai multe comentarii, iar AGORA.md - cele mai multe interviuri. Dezbaterile au fost de la NewsMaker. Cel mai populare sunt materialele pe tematica politică.

Toți concurenții electorali au fost vizați. Pe primele locuri sunt PAS, PSRM, AUR. Cumulat, PSRM și Blocul socialiștilor și comuniștilor au fost cei mai mediatizați.

...

Potrivit monitorizării, PAS este concurentul cel mai des defavorizat în cele 10 surse urmărite -142 de cazuri. Contextul defavorizant depășește numărul materialelor în context neutru.

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal