Sondaj COVID-19: 55% dintre moldoveni plănuiesc să se imunizeze. Procentul e mai mare decât media din alte țări

Sondaj COVID-19: 55% dintre moldoveni plănuiesc să se imunizeze. Procentul e mai mare decât media din alte țări

Mai mult de jumătate dintre respondenții din Moldova (55%) intenționează să se vaccineze împotriva COVID-19, iar acest procent este mai mare decât media din alte țări (43%). Aproape jumătate din numărul total de respondenți (48%) consideră că datorită vaccinurilor COVID-19 și respectării măsurilor preventive, virusul va fi învins și vom putea reveni la viața normală. În Moldova, această cifră este chiar mai mare, constituind 60%.

De asemenea, o parte semnificativă a participanților la sondaj (45%) citează dorința de a se proteja de formele severe de boală sau deces ca principalul motiv al vaccinării, iar aproape o treime (32%) se vor vaccina pentru a-și proteja pe cei dragi. Trei sferturi dintre respondenții din Moldova au ales aceste două răspunsuri.

Încrederea moldovenilor în vaccinuri în general (27,8%) nu diferă de media încrederii din alte țări, dar încrederea lor în vaccinurile anumitor producători (30,5%) o depășește semnificativ pe cea din alte țări (21,7%).

Publicitate

Sondajul efectuat de Viber și UNICEF în Moldova a demonstrat încă o dată că mesageria instant a încetat demult să fie doar un mod de a schimba mesaje și impresii: fiecare al treilea respondent din Moldova primește informații despre vaccinuri din rețelele de socializare (36%) și doar fiecare al cincilea de la TV (22%).

„Odată cu asigurarea țării cu vaccinul împotriva COVID-19, desfășurăm o amplă campanie de informare a populației despre beneficiile acestuia. Este important ca populația să se informeze din surse oficiale despre vaccinuri și importanța vaccinării. Vaccinarea este unica soluție de a ne proteja de virus și de a opri pandemia.”

Denis Cernelea, Secretar de Stat al Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Autor:

Un asemenea canal care oferă informații veridice este comunitatea Ministerului Sănătății din Moldova pe Viber, vb.me/sanatate, cu peste 30 de mii de abonați. În contextul unei cooperări deja existente, în mai 2021 UNICEF și Viber au lansat un pachet de stickere „Împreună împotriva pandemiei”, la descărcarea cărora utilizatorii se pot abona la comunitatea oficială a ministerului.

Sondajul a fost realizat de UNICEF, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Moldova împreună cu Viber. La studiu au participat 22 de mii de utilizatori ai comunității „Echipa Viber” din Moldova, Rusia, Armenia și Belarus, inclusiv 568 de respondenți di

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal