„Este vorba de comă în care se află instituțiile statului. În fruntea statului sunt persoane șantajabile. Toată informația ce ține de BEM este în fișierele oamenilor, doar că profesionalismul lor nu este aplicat, iar deciziile lor sunt puse în aplicare de alte centre de putere.Este vorba de acele centre care dirijează schema și instituțiile statului care le instrumentează”, a declarat Veaceslav Negruță. 

Potrivit acestuia, Procurorul General nu a intervenit, deși avea toate instrumentele de a o face, iar Directorul CNA este parte dintr-un scenariu „de a tăcea” „iar această tăcere este periculoasă”. „Guvernatorul BNM are cea mai mare implicație. A avut cele mai multe informații, companii off-shore. Guvernatorul poartă răspundere pentru legalizarea devalizării”, a precizat Negruță. 

Nume

Potrivit lui Negruță totul a făcut parte dintr-o schemă internațională, dar regizată și la nivel național. Printre persoanele la care se referă acesta este deputatul PD, Vladimir Plahotniuc și omul de afaceri Veaceslav Platon, dar și deputatul liberal-democrat Vlad Filat.

Totodată, potrivit lui Negruță, guvernatorul BNM nu a intervenit datorită faptului că Victor Berlinschi ar fi un prieten de familie al guvernatorului. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!