
Cine sunt și ce profesii au candidații de pe listele electorale ale Platformei Demnitate și Adevăr (INFOGRAFIC)
Cine sunt și ce profesii au candidații de pe listele electorale ale Platformei Demnitate și Adevăr? Formată în mare parte din juriști, pedagogi și ingineri, echipa formațiunii politice are totuși mai puțini medici, studenți și marketologi. În total, pe listele propuse de Platforma DA se regăsesc 101 candidați. Pentru mai multe detalii, vezi analiza AGORA bazată pe datele furnizate de Comisia Electorală Centrală (CEC).
・
Această analiză face parte dintr-o serie de materiale în care venim să-ți arătăm componența listelor electorale ale concurenților înscriși în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.
20 dintre candidații din partea Platformei DA sunt juriști. Printre aceștia este și liderul formațiunii, Andrei Năstase. Și vicepreședinții Alexandru Slusari și Igor Munteanu au diplome de jurist, însă mai au și studii în domeniul istoriei și, respectiv, relații internaționale. De menționat că, potrivit unui studiu realizat în baza stenogramelor ședințelor Parlamentului, Alexandru Slusari și Igor Munteanu se numără printre cei mai „vorbăreți” deputați din Parlamentul de legislatura a X-a.
Astfel, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari a avut peste 940 de intervenții la microfon, care au însumat peste 16 ore, iar președintele Comisiei de Control a Finanțelor Publice, Igor Munteanu a vorbit circa 11 ore în timpul a 355 de intervenții.
19 dintre candidații de pe lista propusă de Partidul platforma Demnitate și Adevăr sunt pedagogi. Printre cei mai cunoscuți este și actuala deputată, Maria Ciobanu.
De asemenea, în listă mai sunt 14 posesori ai diplomelor de inginer, între care deputată Stela Macari, fostul polițist Gheorghe Petic, dar și consilierul municipal Iurie Tesa.
Alți 12 membri ai echipei sunt economiști. Secretarul general al formațiunii, Ion Terguța și candidata partidului în diasporă, Iana Stanțieru se numără printre aceștia.
Pe listele Platformei DA mai sunt politologi, contabili, jurnaliști, agronomi, medici, actori, tehnicieni și marketologi, controlori, casieri, designeri și psihologi.
_______________________________________________
Materialul face parte dintr-o serie de publicații în care sunt analizate profesiile candidaților din toate formațiunile politice înscrise în cursa electorală din 11 iulie.