Profesiile candidaților din lista electorală a Alianței pentru Unirea Românilor (INFOGRAFIC)

Profesiile candidaților din lista electorală a Alianței pentru Unirea Românilor (INFOGRAFIC)

Lista electorală a formațiunii AUR este completată preponderent de juriști, ingineri și  profesori. Într-un număr mai mic, în rândul candidaților formațiunii la funcția de deputat găsim medici, manageri și psihologi. Cine sunt și ce profesii au cei 103 candidați ai Partidului Politic Alianța pentru Unirea Românilor, vezi în analiza AGORA, bazată pe datele furnizate de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Prin intermediul acestei serii de materiale analitice venim să-ți arătăm componența listelor electorale ale concurenților înscriși în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. 

Juriștii, profesorii și inginerii, în majoritate

Publicitate

Alianța pentru Unirea Românilor face parte din lista formațiunilor în rândul cărora, juriștii predomină din punct de vedere numeric, or 23 dintre candidații formațiunii au această profesie. Printre cei cu diplomă de jurist este și Valeriu Munteanu, ex-deputat și fost ministru al Mediului în Guvernul Filip. De altfel, acesta a mai deținut și funcția de vicepreședinte al Partidului Liberal. În cele din urmă, Munteanu a devenit liderul formațiunii Uniunea Salvați Basarabia (USB), care la acest scrutin a făcut front comun cu AUR.

Inginerii sunt pe locul doi, numeric vorbind. Astfel, 12 persoane din formațiune au diplomă de inginer. Între ei, este și Vasile Calmațui, fost candidat pe circumscripția 50 (la Vest de Republica Moldova) din partea Partidului Liberal.

13 candidați de pe lista electorală a Alianței pentru Unirea Românilor sunt profesori, pedagogi sau au studii în domeniul educației. În rândul acestora, cu numărul cinci în listă este și fosta viceprim-ministră pe probleme sociale în Guvernul Iurie Leancă, Tatiana Potîng. Pedagog de profesie este și fostul director al Liceului Teoretic Român-Francez Gheorghe Asachi, actualul deputat în Parlamentul României, Boris Volosatîi. Acesta este cunoscut pentru faptul că a deținut mai bine de 28 de ani funcția de director a liceului și că a fost consilier municipal din partea Partidului Liberal-Democrat.

Medici, economiști și manageri

În echipa AUR mai sunt și opt medici sau lucrători medicali. Totodată, pe listele electorale ale formațiunii mai pot fi găsiți și nouă economiști, printre care se numără și liderul formațiunii, Vlad Bilețchi. De altfel, și Victoria Grosu-Vermeș, cea care este cap de listă, are profesia de economistă. 

AUR mai este format și din cinci manageri, trei studenți, psihologi, specialiști în marketing, specialiști în finanțe, științe politice și doi merceologi. Totodată, pe liste mai putem găsi un geograf, militar, antreprenor, contabil, istoric, traducător, zugrav și un actor.

_______________________________________________

Materialul face parte dintr-o serie de publicații în care sunt analizate profesiile candidaților din toate formațiunile politice înscrise în cursa electorală din 11 iulie.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal