Forța inginerilor sau candidații și profesiile celor din Partidul Democrația Acasă (INFOGRAFIC)

Forța inginerilor sau candidații și profesiile celor din Partidul Democrația Acasă (INFOGRAFIC)

Partidul Democrația Acasă ar putea fi numit „forța inginerilor”, asta deoarerce cei mai mulți ingineri sunt anume pe listele electorale ale acestei formațiuni politice. Cine sunt cei care fac parte din această forță și câți dintre ceilalți membri ai echipei de partid sunt juriști sau profesori, află din analiza realizată de Agora în baza datelor furnizate de Comisia Electorală Centrală.

Această analiză este parte dintr-o serie de materiale în care venim să-ți arătăm componența listelor electorale ale concurenților înscriși în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

24 dintre cei 101 candidați înscriși pe listele formațiunii sunt ingineri. Printre aceștia este și candidatul de pe locul 3, Constantin Jardan-Botnaru, despre care în spațiul mediatic s-a scris că ar fi nepotul deputatului Petru Jardan, membru al Partidului Șor, informații infirmate ulterior de acesta. 

Publicitate

Alți 16 candidați din lista Partidului Democrația Acasă sunt pedagogi. Liderul formațiunii, Vasile Costiuc este și el profesor de istorie și geografie. Acesta a devenit cunoscut datorită live-urilor realizate pe rețelele de socializare, unde are aproape 130 de mii de urmăritori.

Urmează grupul de 15 candidați cu studii juridice. Între aceștia este și candidata cu numărul 12, Oxana Coban, care a declarat venituri de peste 1.8 milioane de lei, obținute din compania în care activează. 

Pe listele partidului mai găsim nouă economiști. Printre aceștia, milionarul în lei, Serghei Ceban, poziționat pe locul în lista electorală a formațiunii. Potrivit declarației de avere a acestuia, cele mai multe dintre venituri aparțin soției sale, care este notar.

Echipa Partidului Democrația Acasă mai este completată cu șase manageri, patru administratori, trei medici, doi politologi, un sportiv, dar și de specialiști în contabilitate, geologie, asistență socială.

Cel mai în vârstă candidat este medicul și profesorul de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie, Ion Iliciuc. Acesta are 74 de ani și este pe locul 32, în listă. De cealaltă parte, cel mai tânăr candidat din partea formațiunii are 18 ani, este student la Colegiul de Studii Administrative și Fiscale din Chișinău și este pe poziția 62.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal