Centrul de excelență în viticultură și vinificație din Chișinău va avea un incubator de educație antreprenorială

Centrul de excelență în viticultură și vinificație din Chișinău va avea un incubator de educație antreprenorială

Elevii care își fac studiile la Centrul de excelență în viticultură și vinificație din Chișinău (CVVC) vor putea să învețe specificul unei afaceri în sectorul agricol, în cadrul unui incubator de educație antreprenorială pentru  sectorul agricol, vitivinicol si cel de industrializare al producție agricole. Proiectul va fi implementat până în luna iunie a anului viitor, iar cheltuielile sunt preconizate dintr-un grant în valoare totală de 358 mii de lei.

În cadrul modulelor de instruire, participanții vor învăța cum să planifice o afacere, cum să își înregistreze compania și să gestioneze capitalul uman, să gestioneze financiar afacerea, inclusiv, vor învăța elemente de finanțare, marketing, pitch training și public speaking, comunicare și negociere în afaceri, time management.

Mai mult, elevii vor învăța și vor obține experiență de la experți, dar și companii private din domeniul agrară, horticol si vitivinicol.

Publicitate

„Acest incubator ar putea să genereze idei antreprenoriale și să devină o platformă de dezvoltare și identificare a nișelor de succes în sectorul agricol, vitivinicol, și cel de industrializare. De asemenea, poate servi ulterior drept Platformă de recalificare pentru antreprenori sau o platformă de instruire inițială, de informare și comunicare”, a comunicat șeful Serviciului știință, educație și extensiune rurală din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Incubatorul de educație antreprenorială va fi amenajat pentru desfășurarea conferințelor, seminarelor, atelierelor de lucru, meselor rotunde tematice.

Potrivit finanțatorilor obiectivul este de a iniția un program de mentorat și coaching pentru un grup de 10 -15 persoane, care vor fi instruiți în domeniul antreprenorial, dar și de a fortifica capacitățile CEVVC pentru asigurarea continuității incubatorului de educație antreprenorială și dezvoltarea acestuia drept o platformă de instruire în inițierea unei afaceri sau recalificare pentru antreprenorii din sectorul agricol.

Instituția de învățământ va dispune de propriul incubator, grație unui Acord de Grant în cadrul Proiectului Agricultura Performantă în Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională/ USAID implementat de Chemonics.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal