Bill Gates ar putea rămâne singur la conducerea fundației înființate împreună cu fosta sa soție, Melinda Gates

Bill Gates ar putea rămâne singur la conducerea fundației înființate împreună cu fosta sa soție, Melinda Gates

Bill Gates ar putea rămâne singur la conducerea fundației înființate împreună cu fosta sa soție, Melinda Gates. Mai exact, după divorțul de acum două luni, cei doi au stabilit o perioadă de încercare de doi ani pentru a vedea dacă pot conduce împreună fundația de caritate pe care au înființat-o și care a devenit una dintre cele mai mari din lume, notează Digi24.

Când și-au anunțat divorțul, în urmă cu două luni, cei doi au spus că vor rămâne amândoi copreședinți ai Fundației Bill & Melinda Gates. Dar miercuri, CEO-ul fundației a anunțat un plan de urgență „pentru a asigura continuitatea activității fundației”.

„Dacă, după doi ani, oricare dintre ei decide că nu pot continua să lucreze împreună, French Gates va demisiona din funcția de copreședinte și administrator”, a spus directorul fundației, Mark Suzman.

Publicitate

Dacă se întâmplă acest lucru, Bill Gates ar rămâne președinte. Melinda French Gates va primi „resurse personale” de la Gates pentru propria sa activitate filantropică - resurse care ar fi „complet separate de cele ale fundației”.

Fundația Gates este una dintre cele mai mari fundații caritabile din lume, iar Bill și Melinda o consideră „al patrulea copil”, a declarat Suzman recent pentru Wall Street Journal. Reputația sa a fost însă pusă la îndoială după ce cuplul și-a anunțat divorțul, în mai. La scurt timp, au apărut relatări în  mass-media despre presupusul comportament necorespunzător al lui Bill Gates cu angajații Microsoft în urmă cu zeci de ani.

De asemenea, unul dintre susținătorii importanți ai fundației, Warren Buffett, și-a dat demisia de la rolul său de mandatar luna trecută. Buffett, un prieten vechi al lui Bill Gates, nu a precizat de ce pleacă.

„Obiectivele mele sunt 100% sincronizate cu cele ale fundației, iar participarea mea fizică nu este în niciun fel necesară pentru a atinge aceste obiective”, a scris el.

Pe lângă anunțul privind cei doi ani de probă, fundația a anunțat și că cei doi au alocat 15 miliarde de dolari pentru finanțarea fundației.

Gates extinde, de asemenea, numărul de administratori care supraveghează conducerea fundației pentru a „aduce noi perspective, a ajuta la ghidarea alocării resurselor și a direcției strategice și pentru a asigura stabilitatea și sustenabilitatea fundației”.

În cele două decenii de la înființarea fundației, aceasta a contribuit cu peste 55 de miliarde de dolari - o mare parte din averea personală a familiei Gates - la o gamă largă de inițiative legate de sănătatea globală, reducerea sărăciei și, mai recent, lansarea globală a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal