Mix-ul celor mai „deocheate” promisiuni electorale ale partidelor înregistrate în campanie (VIDEO)

Mix-ul celor mai „deocheate” promisiuni electorale ale partidelor înregistrate în campanie (VIDEO)

Lichidarea Centrului Național Anticorupție, anularea funcției de președinte sau pedeapsa cu moartea prin eutanasiere. Aceste scenarii au fost numite promisiuni electorale de către unii candidați la parlamentare. Printre formațiunile care și-a trasat scopuri mai neobișnuite pentru situația politică post-alegeri se regăsesc Blocul Electoral Renato Usatîi, Partidul Acasă Construim Europa, Organizatia social-politică Speranta-Nadejda sau Partidul Șor. AGORA a făcut o compilație a celor mai „răzvrătite” și „deocheate” idei electorale și vi le prezintă mai jos. Selecția fragmentelor a fost făcută din interviurile în studioul Agora. Dintre cei toți 23 de candidați înregistrați, cinci au refuzat sa vină. Este vorba de BECS, PUN, Democrația Acasa, Partidul Regiunilor și PDCM.

LICHIDAREA CNA

Nina Cereteu, primar de Drochia și candidată BERU a propus lichidarea Centrului Național Anticorupție și crearea unei noi instituții, ce-i drept, asemănătoare.

Publicitate

TIRASPOLUL, OBLIGAT SĂ RECUNOASCĂ CONSTITUȚIA RM

Gheorghe Cavcaliuc, președinte PACE consideră că îi va reuși să impună locuitorii din regiunea transnistreană să accepte Constituția Republicii Moldova, fără să ofere detalii despre vreun plan anume.

ANULAREA FUNCȚIEI DE PREȘEDINTE

Iurie Muntean, candidat al Congresului Civic pledează pentru o Moldovă fără președinte, iar țara ar urma să fie condusă de un premier, care de altfel, e votat de Legislativ.

PEDEAPSĂ PENALĂ PENTRU DEPUTAȚI ȘI ALEGEREA DIRECTĂ A JUDECĂTORILOR

Marina Tauber, vicepreședinta Partidului Șor spune că formațiunea pe care o reprezintă propune pedeapsa penală pentru parlamentarii care nu își îndeplinesc promisiunile electorale, iar judecătorii ar urma să fie aleși direct de popor.

PEDEAPSA CU MOARTEA PRIN EUTANASIERE

Andrei Donică, președintele Organizatiei social-politice Speranta-Nadejda declară că pedeapsa cu moartea ar fi o soluție pentru a scăpa de oamenii corupți. Mai mult, organele acestora ar urma să fie donate, pentru a salva alte vieți.

REFERENDUM DE UNIRE CU FEDERAȚIA RUSĂ

Alexandru Popa, candidat al Partidului Patrioții Moldovei crede că este nevoie de un referendum pentru a-i întreba pe oameni dacă își doresc unirea cu Rusia, pentru că această unire, în opinia lui, ar rezolva mai multe probleme ale statului.

VÂRSTA MAJORATULUI LA 21 ANI

Serghei Toma, președintele Partidului Oamenilor Muncii consideră că vârsta majoratului trebuie ridicată de la 18 la 21 de ani.

PROGRAMUL ELECTORAL NU E NECESAR

Uimitor e că independentul Veaceslav Valico, reprezentat de Veaceslav Platon nu are absolut niciun program electoral. Nu e necesar, crede Platon.

23 de concurenți au fost înregistrați la CEC și au intrat în cursa electorală pentru fotoliile de deputați în Parlamentul R. Moldova. Între aceștia, două blocuri electorale, 20 de partide politice și un candidat independent.

Este vorba despre: Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa - Надежда”, Partidul Democrat din Moldova, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”, Partidul Politic „Democraţia Acasă”, Partidul Politic „NOI”, Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”, Partidul Politic Alianța Pentru Unirea Românilor, Partidul Politic Partidul Verde Ecologist, Partidul Politic „Partidul Legii şi Dreptăţii”, Partidul Politic „Puterea Oamenilor”, Partidul Regiunilor din Moldova, Partidul „Patrioții Moldovei”, Partidul Politic „Partidul Schimbării”, Partidul Politic Noua Opțiune Istorică, Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii și Veaceslav Valico (candidat independent).

Alegerile parlamentare anticipare vor avea loc în data de 11 iulie, 2021.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal